El CEIP Tomás Moro compleix 25 anys educant als nens i nenes de Canyelles

Els veïns van lluitar durant mesos per aconseguir l’escola, davant la massificació de l’altra col·legi de la zona

El CEIP Tomás Moro està d’aniversari. Ja són 25 anys al servei dels petits de Canyelles. “A mitjans dels anys 70 es va acabar de construir el polígon i vam arribar al barri unes 3.500 famílies, la majoria joves i amb fills, però ens vam trobar amb un barri sense equipaments. Ni tan sols hi havia llum als carrers, ni estaven asfaltats! – recorda Miquel Abdón, vicepresident de l’AV de Canyelles i ex membre de l’AMPA Tomás Moro- Aleshores comptàvem amb una escola bressol i un col.legi, el CEIP Eugeni d’Ors, que era molt insuficient davant de l’allau de nenes i nens del barri. S’arribaven, fins i tot, a fer classes als passadisos del centre, perquè no hi havia espai suficient”. Davant aquesta situació, els pares i mares van començar una lluita i una sèrie de manifestacions per reclamar un nou col.legi. Finalment, van aconseguir la promesa de l’Ajuntament de construir-hi una escola i, mentre aquesta no arribava, el Consistori va habilitar uns barracons, coneguts com a l’escola León Felipe. “Però aquests barracons no ens satisfeien, perquè estaven lluny, dalt la muntanya, i era perillós. I vam presionar a l’Ajuntament per a que s’afanyés”, explica Miquel Abdón.
L’any 1980 es va inaugurar el CEIP Tomás Moro, al carrer Miguel Hernández. Per les seves aules han passat una gran part dels “fills de Canyelles”, sobretot des que fa uns anys, el CEIP Eugeni d’Ors va tancar pel descens de la natalitat i la conseqüent reducció de les matrícules. “El Tomás Moro continua essent un col.legi molt viu, el referent del barri pel que fa a l’educació primària”, assegura Miquel Abdón. Aquest cap de setmana alumnes, exalumnes, professorat i pares i mares han celebrat i recordat totes les experiències acumulades en un quart de segle, mentre esperen celebrar el 50è aniversari.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies