Inaugurada la residència i el centre de dia de Porta

La consellera de Benestar i Família va anunciar més inversions en equipaments per a avis, discapacitats i malalts mentals

La Consellera de Benestar i Família, Anna Simó, va descobrir ahir a la tarda la placa inaugural de la residència assistida i centre de dia per a gent gran “Barcelona Porta” a Nou Barris. A l’acte hi va assistir, entre molts veïns i avis del barri i diferents autoritats, el regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà.
La nova residència té una superfície de 4.847 m2, dividits en planta baixa més quatre pisos i altell, i la seva capacitat és de 88 llits. Un d’ells és el de la Joaquina Jordán. “Estic molt ben assistida. Em llevo, em rento, anem a esmorçar, passem el dia fent activitats, no ens deixen parar. Passen el dia lo millor que podem”, explica la Joaquina Jordán. La residència va entrar en funcionament a principis d’any i hores d’ara té cobertes les 88 places que ofereix. Al mateix edifici, es troba el Centre de Dia que des de l’abril dóna atenció a gairebé a 30 avis. “L’equipament té habitacions, la majoria individuals, un servei d’infermeria, sales d’estar, perruqueria, sala de rehabilitació … Donem un servei integral, no només físic, també psicològic”, comenta Susanna Lamana, directora de la Residència i Centre de Dia de Porta.
La residència de Porta forma part d’un conjunt d’equipaments destinats a la gent gran que s’ubiquen al mateix carrer Maladeta. A part del centre de dia, l’Ajuntament hi va inaugurar, ara fa un any, el nou casal d’avis Casa Nostra.
Durant els parlaments, la consellera de Benestar i Família, va destacar ahir a la tarda el compromís de les dues administracions per invertir en la construcció de noves residències i millorar l’assistència domiciliària. “En els propers mesos se signarà un acord de col.laboració, establint nous solars per construir residències per a gent gran, discapaitats i persones amb malaties mentals”, va anunciar la consellera Anna Simó.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies