Voladures controlades per construir el pou i l’estació de metro de Roquetes

Les obres de prolongació de la línia 3 avancen al ritme previst per acabar a principis del 2007

El túnel de la prolongació de la línia 3 de metro avança dia rera dia des de l’actual estació de Canyelles fins a Trinitat Nova, on connectarà amb les línia, recorrent prop de 2 quilòmetres. La nova estació de Trinitat servirà a més, per connectar amb el metro lleuger de Can Cuiàs. L’altra estació que s’està construïnt és la de Roquetes, a 50 metres de profunditat, i on ja s’han començat a fer proves de voladures. “S’estan fent els pous d’accés a l’estació, la de Roquetes: dos pous, un de 24 m de diametre i l’altre de 18 m, on s’està treballant. Al pou de 18, ja estem a una fondària important i ja s’ha trobat la roca dura, el granit. – explica Antoni Pérez, gerent d’obres i transports de l’empresa pública GISA – S’ha canviat el mètode constructiu que abans era amb mitjans mecànics, i ara s’han d’iniciar voladures controlades. Les primeres proves han resultat satisfactòries”.
Les obres es fan simultàniament a tot dos pous i al túnel, reduïnt al màxim l’afectació al carrer. En aquest accés de l’estació de Roquetes encara es treballa amb mitjans mecànics, i alhora s’estan fent les obres del vestíbul. De cara a l’estiu, es preveu fer el desviament de dos grans canonades d’aigua que travessen la zona d’obra a Trinitat Nova. La prolongació de metro podria estar acabada al primer semestre de 2007.

A la imatge, el primer tram de tunel de l’estació de Trinitat Nova

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies