El Corte Inglés de Can Dragó ja llueix el seu nom a l’edifici

Amb el centre comercial s’acaba d’ocupar l’illa central de Renfe-Meridiana

Les obres encara no han acabat però els grans magatzems ja són visibles des de diversos punts del barri. El logotip de la marca comercial corona des de fa dies el gran edifici, situat a pocs metres del complex lúdic Heron City.
Fa unes 4 setmanes també es presentava un altre edifici que s’està construïnt al mateix solar: l’equipament que acollirà a partir del curs 2006-2007 les titulacions de Relacions Laborals i Ciències del Treball de la Universitat de Barcelona. Aquest edifici, de 2.500 metres quadrats, i que tindrà accés per l’Avinguda Rio de Janeiro, just al costat del complex Heron City, és una cessió per part de l’Ajuntament de Barcelona a la UB per descentralitzar i estendre l’ensenyament superior a diferents indrets de la ciutat i, en concret, a Nou Barris, dins el projecte conegut amb el nom de “Meridian”. En aquest complex, a més de la UB, hi haurà el centre comercial de El Corte Inglés i un important bloc d’oficines del Banc de Sabadell, entre d’altres entitats.

El 22 maig 1998, l’Ajuntament aprovava dividir l’illa central del terreny conegut com a Renfe-Meridiana en 2 sectors de tamany semblant. Un d’ells ja està totalment ocupat pel centre Heron City, i l’altre és el que inclou els tres equipaments diferents: el centre comercial, les oficines i l’equipament universitari, a més d’un gran aparcament subterrani. El Corte Inglés va adquirir el terreny per a la construcció del centre per valor d’uns 18.060.413 euros aprox. Posteriorment el Consell Plenari de l’Ajuntament va fer l’adjudicació definitiva (maig 2001).

Des del principi, el Districte de Nou Barris ha defensat la ubicació d’un gran magatzem comercial al districte argumentant que serà un gran pol d’atracció i alhora propiciarà la creació de més de 3000 llocs de treball. Per la seva banda, les entitats veïnals sempre han criticat el projecte previst per a tota l’illa, ja que segons elles, el terreny havia estat expropiat per a la construcció de vivenda per a joves i equipaments públics.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies