75 anys de cants corals a Nou Barris

Una exposició recull la història d’una de les entitats més veteranes del Districte, la Societat l’Ideal d’en Clavé

La societat Coral l’Ideal d’en Clavé celebra enguany el seu 75è aniversari. La Societat va nèixer als voltants de l’abril de l’any 1930, quan un grup d’amics, simpatitzants del cant coral, van fundar la Societat Coral Verdunenca l’Ideal d’en Clavé. El nom de la coral és un clar record al mestre fundador de les Corals, Josep Anselm Clavé.
Quan va esclatar la Guerra Civil l’any 36, l’entitat va desaparèixer, fins que de nou l’any 1945 es va tornar a reprendre l’activitat, sempre com a coral exclusivament formada per homes, com ho eren totes en aquell moment. Des de llavors, la coral ha difós la cultura del cant per tot Catalunya i altres llocs d’Espanya.
La formació ha estat dirigida per diferents mestres, d’entre ells destaca la figura i la tasca del mestre Ricard Castells i Francisca, que va dirigir la coral durant 32 anys. El mestre Castells és l’autor, entre d’altres, de la sardana “Els Degotalls”, avui dia adoptada com a himne per la coral l’Ideal d’en Clavé.

De l’entitat coral va sorgir ara fa 44 anys l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé de les Roquetes, molt coneguda arreu de Catalunya pels seus aplecs sardanístics. També un grup de persones, components de la coral, van iniciar el Grup d’Escacs l’Ideal d’en Clavé.
La Societat l’Ideal d’en Clavé, és una de les associacions més veteranes del districte de Nou Barris. Amb motiu de la celebració del seu 75è aniversari, els seus membres han recollit amb imatges bona part de la seva història. Els mateixos socis de la coral han agrupat les seves fotografies antigues en una mostra que fins al 19 de juny es pot visitar al local dels Propis (Via Julia, 201). L’exposició també recull bona part dels estris que la coral feia servir a les seves sortides, els estandarts que sempre han acompanyat als cantaires, i els premis i reconeixements atorgats, com ara la Medalla d’Honor de Barcelona, lliurada per l’Ajuntament de Barcelona amb motiu del 75è aniversari de la Societat.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies