Dues vaques de la CowParade pasturen a la plaça del Districte

La iniciativa distribueix un centenar d’escultures per tota Barcelona fins el setembre

Barcelona ha guanyat prop de cent nous habitants en les últimes 48 hores. Totes elles femelles, ben proporcionades i molt, molt colorides. Les vaques de la CowParade 2005 es van distribuir ahir per tota la ciutat, arribant també a Nou Barris. Ahir al matí els veïns descobrien sorpresos dos exemplars descansant tranquil·lament a la porta de la Seu del Districte. En concret, la vaca dedicada a l’any del Quixot i Cervantes, i una altra decorada a imitació del fòrmula 1 de Michael Schumacher. “Em semblen molt boniques, l’únic que trobo és que falta informació, perquè m’agradaria saber quins són els artistes que les han dissenyat i pintat”, comenta Àngels, una veïna.
Artistes locals i estrangers han donat vida a les vaques. Des d’estudiants de Belles Arts de la Llotja de Barcelona i l’Escola Massana a pintors de renom com Philip Stanton, o artistes de Moda Barcelona i personatges coneguts com Juste de Nin (Armand Basi), Antoni Miró, Custo Dalmau, Txell Miras, Ferran Adrià, Konrad Mur o Lluís Llongueras. L’únic que demanaven els organitzadors de la CowParade Barcelona 2005 és evitar els símbols sexuals, religiosos, politics i de marques publicitàries. Els resultats mostren temàtiques diverses, algunes relacionades amb la cultura catalana o espanyola, altres amb l’art o d’altres cultures, com ara l’africana.

“M’agraden molt aquestes vaques. Espero que les cuidin i no les facin malbé, perquè si ara comencen a fer-li ratllots, no lluiran”, adverteix l’Elisa, una altra veïna que va portar el nét a tocar les vaques ahir durant el matí. L’opinió general és molt positiva. Si fos pels veïns, les vaques es quedarien per sempre en la plaça de Nou Barris. No obstant, el setembre, durant les festes de la Mercè, seran subhastades per una bona causa: els diners que es recaptin es destinaran al Casal d’Infants del Raval.

A banda de l’exhibició al carrer, la CowParade també inclourà actes paral·lels com ara la pintada pública de vuitanta vaques i l’edició d’un llibre. Per optar a pintar una d’aquestes vaques, es pot participar en un concurs, enviant a l’organització la proposta de vaca (recordant temàtiques prohibides: política, sexe, religió i publicitat). Si voleu més informació sobre aquest tema, podeu visitar la web oficial de la CowParade Barcelona 2005.

Per inspirar-vos, podeu visitar i conèixer de prop el centenar de vaques ja pintades. Aquests són els emplaçaments on estan ubicades als diferents districtes, ja sigui als carrers o parcs, o als centres comercials:

NOU BARRIS: Parc Central de Nou Barris i Parc de la Guineueta

CIUTAT VELLA: Parc de la Barceloneta i Passeig Picasso (davant
l’Hivernacle)
EIXAMPLE: 3 interiors d’Illes Eixample i Estació del Nord
SANTS-MONTJUÏC: Jardí de les Tres Xemeneies i Parc Joan Brossa
LES CORTS: Parc Cervantes i entrada al parc, Av. Diagonal accés Jardins del Palau
de Pedralbes
SARRIÀ-SANT GERVASI: Av. Pau Casal, Jardins de la Tamarita, Vil·la Amèlia i Vil·la Sicília
GRÀCIA: Creueta del Coll
HORTA-GUINARDÓ: Jardí Príncep de Girona i Parc de les Aigües
SANT ANDREU: Parc de la Maquinista i Parc de la Pegaso
SANT MARTÍ: Front Litoral i Parc Diagonal Mar

“Per l’art. Per la caritat. Per la diversió”. Aquests són els tres motius que impulsen la Cow Parade des de 1998, quan l’artista Pascal Knapp va promoure la primera mostra a la ciutat suïssa de Zuric. Knapp és el creador de les escultures originals, de fibra de vidre, que serveixen de llenç a altres artistes per transformar-les al seu gust. “La superfície i l’estructura òssia són just les correctes, igual que l’alçada i la longitud. I el més important: Per la seva naturalesa pacífica, per la llet que ens dóna, la vaca és un animal que tots estimem”, ha declarat Pascal Knapp en múltiples ocasions. Ell ofereix les seves vaques en tres versions diferents: amb el cap alçat, pasturant o bé jaient al terra, tot i que si un artista participant a la iniciativa ho sol·licita pot fer variacions, com ho va fer l’any 2002 a Londres amb una vaca voladora enfilada a una escombra, caracteritzada com el popular aprenent de mag Harry Potter.

Aquest 2005, a més de a Barcelona, la CowParade també s’instal·larà a ciutats com ara Mònaco i Moscou.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies