No siguis soca i menja’t la coca!

Les receptes més típiques per Sant Joan

La tradició gastronòmica de Sant Joan és la coca. Les més típiques són la coca de llardons i la de fruites i pinyons. Per als més golafres, aquí en teniu les receptes més llamineres per Sant Joan.

COCA DE LLARDONS:

Què necessites?
– 300 g de farina
– 100 g de sucre
– 150 g de llardons premsats
– 75 g de llard
– 2 ous
– la raspadura d’una llimona
– una mica de canyella en pols
– 1 got petit d’anís

Com la fas?
El primer que has de fer és barrejar bé tots els elements, amassant-los amb les mans. Aboca-hi l’anís i torna a mesclar amb insistència. Quan la massa sigui homogènia, divideix-la en el nombre de coques que vulguis cuinar (pots fer-ne de diferents mides). Després aixafa-les fins que quedin unes masses primetes, d’un gruix de ½ cm més o menys.
Ara només ens falta fornejar-les. Posa el llard a la placa del forn i espolsa-la amb farina. Col·loca les coques al damunt i cobreix-les amb el sucre i la canyella. Deixa-les coent al forn fins que estiguin daurades. Ja veuràs que bones!

COCA DE FRUITES I PINYONS:

Què necessites?
– 350 g de farina
– 150 g de sucre
– 50 g de llard
– 50 g de mantega
– 150 g de cireres
– 150g de fruita confitada
– 50 g de pinyons
– 3 ous
– Raspadura de ½ llimona
– ½ got de llet
– 6 grans d’anís
– 15 g de llevat de cervesa
– canyella en pols

Com la fas?
Primer, a temperatura ambient, dissol un ou amb la llet. Barreja la mescla amb 100 grams de farina i deixa el pot amb aquesta pasta sobre un plat i cobert amb un drap fins que la pasta hagi doblat el seu volum.
Mentrestant, agafa la resta de la farina (excepte una mica, que ens servirà per cobrir el marbre i el corró) i fes-ne una corona sobre el marbre. Al centre posa-hi els altres dos ous (guarda per després una mica de rovell), 100 grams de sucre, el llard, la mantega, la llimona, els grans d’anís aixafats en pols, la canyella i una mica de sal. Barreja-ho tot molt bé, primer amb una forquilla i després amb les mans (t’anirà molt bé enfarinar-les per fer-ho). Has d’aconseguir una massa ben lligada i, llavors, has de deixar-la reposar. Quan la primera pasta hagi pujat i la segona hagi reposat una estona, ajunta-les i amassa-les amb les mans fins a obtenir una sola unitat homogènia. Sabràs si està llesta quan se’t desprengui sencera de les mans.
Agafa dues plates de pastisser i unta-les amb el llard. De la massa fes-ne dues parts, aixafa-les amb el corró i posa-les a les safates. Barreja la mica de rovell d’ou que havies guardat amb unes gotes d’aigua, i pinta amb això la superfície de les coques.
Ara ve la part més divertida. Cobreix les coques amb les tires de fruita confitada, les cireres, els pinyons i el sucre que t’ha sobrat. Deixa-les deu minuts en un lloc tebi i llavors posa-les al forn a una temperatura moderada. Quan estiguin cuites, deixa-les refredar… i a gaudir-ne!!!

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies