Els monoplaces de Fernando Alonso, Michael Schumacher, Ayrton Sena i Fangio s’exposen a Nou Barris

Una mostra de 13 cotxes històrics de la Fòrmula 1 es poden veure al Passeig Andreu Nin fins el 6 de juliol

El Corte Inglés de Can Dragó ofereix fins el proper 6 de juliol una retrospectiva del món de la fòrmula 1. Allà es poden veure 13 dels millors monoplaces de la història, des del cotxe de Juan Manuel Fangio al de Fernando Alonso o Schumacher, sense oblidar a Ayrton Sena o Nigel Mansell. Una exposició que arriba en el cènit de la ‘alonsomania’ i la nova pasió per la fòrmula 1 a Espanya.

Visitant la mostra, es detecten les grans diferències existents entre un cotxe com el del pentacampió del món Juan Manuel Fangio, el Maserati 250 F Grand Prix de l’any 1957 (a la imatge), i els actuals monoplaces. Poc podia imaginar Fangio als anys 50, que un dia els cotxes de fòrmula 1 estarien controlats per l’alta tecnologia. “Si m’empentes, puc anar a fer un volt per Barcelona amb aquest cotxe. En canvi, no podria ni tan sols engegar el cotxe de Fernando Alonso, no en sabria – explica Bob Gathercole, l’organitzador de l’exposició – Els cotxes moderns estan plens de tecnologia. Els pneumàtics del Maserati de Fangio són similars a la resta de turismes. Amb els pneumàtics moderns no podries conduir pel carrer”. Gathercole també recorda quan la fòmrula 1 era només un esport, no un espectacle que mou milions d’euros. “Abans si volies córrer a les curses només havies d’anar a la casa Maserati o Renault, per exemple, i comprar-te el cotxe. Ara, t’ha de fitxar una escuderia, que et dissenya el cotxe a mida…”.

L’objectiu de l’exposició és recordar alguns dels campions més importants de la història de la Fòrmula 1 des dels seus inicis, després de la segona guerra mundial. “El públic d’Espanya s’interessa ara per la Fòrmula 1, està de moda. I aquesta és una bona oportunitat per mostrar l’evolució de la tecnologia i la història d’aquest esport”, explica Bob Gathercole.

A la mostra, situada al Passeig Andreu Nin i al carrer Garrofers, es poden veure fins a 6 monoplaces campions del món: els de Juan Manuel Fangio, Keke Rosberg, Ayrton Sena, Nelson Piquet, Nigel Mansell i Michael Schumacher. Però el cotxe que causa més expectació és el de Fernando Alonso. Si encara no els heu vist, teniu temps fins el proper 6 de juliol.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies