Ajuntament i Generalitat signen la Llei de Barris per a Roquetes i Santa Caterina

El pla de rehabilitació suposa una inversió d’11 milions d’euros destinats a equipaments, urbanisme, sostenibilitat i projectes socials a cada barri

Els veïns de Roquetes van ser testimonis ahir de la signatura de la Llei de Barris entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, un conveni destinat a millorar el barri de Roquetes i el de Santa Caterina. Per a Roquetes aquest acord servirà per pal.liar alguns dels dèficits urbanístics i socials que pateix el barri com a herència del seu naixement, de l’autoconstrucció dels anys 60, amb l’arribada de molta població emigrant. La Llei de Barris s’adreça a àrees que requereixen una atenció especial i està destinada a millorar l’espai públic, a la dotació d’espais verds, a la rehabilitació d’elements col.lectius dels edificis (un punt molt important a Roquetes, amb gran nombre de vivendes autoconstruïdes), a la construcció i la renovació d’equipaments públics, i a fomentar la sostenibilitat i incorporar noves tecnologies. Els diners compromesos -11 milions d’euros- seran invertits en un període de 4 anys, i seran aportats la meitat per l’administració autonòmica i l’altra meitat per l’Ajuntament.

Els veïns veuen amb il.lusió aquest conveni. “Estem molt contents perquè després de tants anys de lluita els veïns ho veiem com un ‘deute històric’ -explica Esperança Batlles, de la Plataforma d’Entitats de Roquetes- Tot i que continuarem insistint perquè creiem que fa falta molt més pel barri. Al principi ens van dir 20 milions, després es van quedar en 11. I els altres 9 haguessin anat molt bé, sobretot per tirar endavant projectes socials, per exemple per a la integració dels immigrants al barri”.

A l’hora de crear el projecte de la Llei de Barris, s’ha tingut en compte el PAM (Pla d’Actuació Municipal). Per això, la participació veïnal en la redacció del document d’actuacions previstes es basa en les propostes i esmenes que, en el cas de Nou Barris, els veïns van presentar abans de ser aprovat el pla del Districte. “La llei de Barris i la seva filosofia és molt similar en tots els casos, només varia depenent del diagnòstic de cada barri. I qui millor coneix el diagnòstic és l’Ajuntament. La Generalitat accepta i valora el programa que aquest proposa i en fa un seguiment”, va explicar ahir el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, poc després d’haver signat el conveni a la Plaça del Pàrquing de Roquetes. Per part de l’Ajuntament, hi va deixar constància de l’acord l’alcalde Joan Clos.

Des de l’aprovació de la llei de barris, a finals de l’any passat, ja s’han iniciat alguns projectes com la urbanització del carrer Llobera o la reforma del centre social Ton i Guida. Altres actuacions ja estan en fase de redacció del projecte, com ara el del nou parc urbà de Roquetes, la remodelació del Parc Pla de Fornells i dels entorns de l’Ateneu Popular de Nou Barris. Les actuacions previstes també s’adrecen a millorar alguns locals per ser utilitzats com a equipaments, com el punt d’atenció a les dones. L’arranjaments d’espais verds al barri, i l’adaptació d’edificis per instal·lar serveis de telecomunicacions, són altres actuacions previstes. A més, s’urbanitzaran alguns carrers (Artesania i Romaní), i es remodelaran les Pistes de Via Favència, el SOIA i el Centre de Serveis Socials, entre d’altres.

Com Roquetes, el barri de Santa Caterina també rebrà aquests ajuts especials. La intenció de les dues administracions és signar convenis de rehabilitació cada any per un o dos barris de la ciutat. El proper en la llista de premiats és Poble Sec. Després, el torn de Torre Baró i Trinitat Vella.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies