La Madriguera, de magatzem a buc d’assaig

Els joves preparen una nova sala en condicions a la part remodelada de Trinitat Nova

Fa sis anys, un grup de joves van convertir un antic magatzem de l’associació de veïns de Trinitat Nova en un buc d’assaig. Sota el nom de La Madriguera, sis bandes de música del barri comparteixen espai, recursos i instruments. Són més els grups que volen entrar-hi, però l’horari de les activitats de l’associació veïnal limiten els assajos a les tardes i el cap de setmana. “Al costat hi ha una oficina on hi busquen feina als veïns que estan a l’atur i, és clar, no podem fer soroll mente estant parlant per telèfon. Per això només tenim les tardes per assajar, explica en Jaume, un dels músics de La Madriguera. Tanmateix el principal problema és el mateix local. “El sostre del local fa baixada, ja que és la rampa del pàrquing del Mercat de Trinitat Nova. A més, és un sostre de llauna, i els sons reververen i acústicament és molt dolent per tocar- afegeix en Jaume. “Aquest local tal i com està no es pot millorar, perquè seria fer una remodelació integral. Hauríem de picar el terra, moure parets… és millor agafar un altre local que sigui quadrat i una mica més gran, si pot ser”.

Per aquest motiu, els joves de La Madriguera treballen en un nou projecte, que inclou un estudi de gravació i un local insonoritzat. La seva ubicació a la muntanya, més enllà dels nous pisos de la remodelació de Trinitat Nova, permetrà ampliar els horaris d’assaig a tot el dia. “El nostre projecte es basa en un local d’assaig i un estudi de gravació amb control on podrem tocar de peu sense que la rampa del pàrquing ens toqui el cap, que estarà aïllat acústicament i on no molestarem als veïns- explica l’Hèctor, un dels usuaris i coordinadors de La Madriguera-. Es podran fer gravacions amb una qualitat adequada, amb un equip tècnic de gravació professional, per donar una oportunitat als grups novells del barri”.

Un cop aconseguit aquest local, que abans era el vestuari d’un camp de futbol, el principal escull amb que es troben els joves són els recursos econòmics. “En el projecte tenim totes les despeses calculades per aconseguir una viabilitat a través d’un ajut, ja que només amb l’autogestió no podrem tirar endavant. Demanarem una subvenció a l’Ajuntament, a veure si ens ajuda”.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies