Diumenge, abril 14, 2024
Nou BarrisVerdum

La nova Plaça Verdum

L’Ajuntament rehabilita un important espai de lleure pel barri del governador

Fa anys, el cor de Verdum era una gran plaça tancada per les vivendes del governador. Un espai que poc a poc es va anar degradant però que temps enrera havia acollit botigues i moltes hores de jocs del nens del barri.
La nova plaça Verdum, el nucli del vell barri, es troba ara en la recta final de la seva remodelació. Mentre continua la construcció de les darreres promocions d’habitatges que substituiran les antigues cases del governador, els operaris transformen aquest espai emblemàtic. “La plaça té uns desnivells força importants -comenta Antoni Rabascall, gerent de Pronoba, l’empresa municipal que s’encarrega de les obres- .Per això el que farem és condicionar l’espai per a les persones amb mobilitat reduïda. Estarà formada per tres terrasses horitzontals amb una sèrie de pendents, camins d’accés. Després la il·luminarem, hi posarem mobiliari urbà, fonts, un arbrat, i una zona de jocs i lleure”.
En els darrers 10 anys, una part de Verdum ha canviat radicalment el seu aspecte. Les cases de 20 metres quadrats que van donar nom al barri, el de les vivendes del governador, estan deixant d’existir per donar pas a moderns edificis més dignes. Els veïns estan satisfets amb el canvi urbanístic, però encara hi ha greus problemes socials que persisteixen.”Aquests canvis sempre ajuden perquè necessitem espais tant per a la gent gran com pels nens- opina Ana Ruesca, Una veïna de la zona-. Però en aquest barri jo crec que caldria que els carrers estiguessin més nets. Els gossos hi envaeixen les places, la gent que surt de nit embruta…”.
Per a la Blanca Alfonso, una altra veïna de Verdum, la remodelació és molt positiva. “Ho veig molt bé perquè la canalla té pocs espais per jugar-hi i tot el que suposa una millora pel barri és fantàstic. Però si ara comencen amb la plaça, després que hi continuïn amb altres obres que també fan falta”.

Está previst que les obres de la futura plaça Verdum finalitzin cap a finals d’any.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies