La inseguretat i l’incivisme monopolitzen la sessió del primer ple després de l’estiu

Juanjo Ferreiro, ex regidor de Nou Barris i el Grup de Foc, proposats per a rebre les Medalles d’Honor de la ciutat

El Ple de Districte va tornar a estar dominat pel tema de l’incivisme. Bona part dels precs i preguntes dels veïns assistents al Consell Plenari van ser queixes sobre la manca de manteniment o de seguretat que es pateix als carrers. Després de la manifestació de Roquetes, la setmana passada, reclamant mesures per acabar amb la inseguretat i la degradació del barri, al ple van ser els veïns del Passeig Verdum i de Torre Llobeta els que es van mostrar preocupats per la seva situació i van demanar més presència policial especialment per la nit per poder solventar el problema. En tots dos casos, els veïns s’enfronten a grups de joves incívics. En el cas dels interiors de Porta, alguns veïns van denunciar les concentracions de joves incívics per la nit, que es dediquen a fer curses de motos, a escoltar música a tota potència amb els ràdio-CD dels seus cotxes, i a sobre amenacen els veïns que no deixen dormir i amenacen els qui hi criden l’atenció o que simplement miren per la finestra o el balcó. En un dels casos, sembla ser que han arribat a llançar objectes contundents contra un dels pisos. Una veïna va explicar que aquestes reunions poden durar fins a les 6 del matí. També es van queixar “de la manca d’efectivitat de la Guàrdia Urbana”, ja que asseguren que han trucat per denunciar la situació, i la resposta ha sigut que només poden actuar “sempre que tinguin efectius disponibles”. El regidor de Nou Barris, Jose Ignacio Cuervo, va qualificar aquestes declaracions de poc apropiades i va comunicar els veïns la seva intenció de treballar per millorar el problema.

Els problemes de Ràdio Nou Barris va ser un altre punt polèmic. La ràdio local porta des del passat 4 de maig sense poder emetre perquè la seva freqüència l’està utilitzant Ràdio Intereconomia. Els partits de l’oposició van reclamar a Districte un esforç per poder solucionar el conflicte i que l’emissora torni a funcionar. Però el regidor Cuervo va assegurar que no té competències per mediar en el conflicte, ja que la distribució de freqüències pertany a la Generalitat de Catalunya, i va negar qualsevol tipus d’interessos polítics per tancar la ràdio.
El ple va servir per aprovar les propostes a Medalla d’Honor de la Ciutat 2005 per Nou Barris. D’una banda es va nomenar a Juan José Ferreiro per la seva lluita per les llibertats. Ferreiro va pertànyer a l’AV Bon Pastor als anys 80 i va arribar a ser regidor de Nou Barris a principis dels anys 90, fins a 1995, contribuint a impulsar el districte. L’altra proposta va ser la del Grup de Foc de Nou Barris, per la seva presència a tots els esdeveniments del districte i la difusió de les tradicions catalanes, entre d’altres raons. Totes dues propostes van ser aprovades amb els vots de tots els partits (excepte el d’ERC que no hi era present).
Altres temes destacables van ser els de les Cotxeres de Borbó i el Turó de la Peira. En ambdòs casos els veïns van preguntar pel retràs acumulat en els projectes d’aquests barris. Cuervo va respondre que s’està treballant per poder accelerar al màxim el procés de les Cotxeres i començar les obres del CAP quan abans millor. Pel que fa al Turó de la Peira, va explicar que la construcció del nou edifici al solar de l’illa P -l’última- està ja en tramit de licitació d’obra.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies