Se sortegen 18 pisos de protecció oficial per als veïns de Porta

Districte reserva el 25% de les noves promocions per a la gent del barri fent cas a les demandes veïnals

18 famílies de Porta han complert un somni que no esperaven: aconseguir quedar-se a viure al seu barri. Van rebre la bonanova en un sorteig de pisos de protecció oficial que es va celebrar al Fòrum de la Tecnologia.
Es tracta d’un sorteig excepcional, de només el 25% de dues promocions noves construïdes, una al passeig Doctor Pi i Molist (6 habitatges) i l’altra al carrer Garrofers (12 habitatges). Gairebé 300 persones van apuntar-se a la llista per accedir als 18 habitatges. “Ha estat un somni, ens ha tocat la loteria a nosaltres!”, exclamaven la Isabel Guardiola i la Maria Piedad Sánchez, entre abraçades, quan van rebre la notícia. La Isabel, amb llàgrimes d’alegria, fins i tot va col·laborar en el sorteig per veure si repartia sort a algun conegut. Prop de 300 famílies de Porta aspiraven a comprar un dels pisos de protecció oficial reservats per als veïns del barri.
Aquest és el segon sorteig de pisos protegits reservats per als veïns de Porta. El primer va ser l’any passat, quan es van lliurar 10 habitatges al carrer Deià, després d’una forta polèmica. Els pisos s’havien adjudicat seguint una llista d’espera de feia quatre anys. Finalment, Districte de Nou Barris va convenir reservar a partir de llavors el 25% dels nous habitatges pels veïns de Porta. “Amb aquest tipus de sorteig ho veus tot més proper.- explica Mercedes Casariego, de l’AV de Porta – Per exemple, la meva filla estava apuntada a la llista i no li ha tocat, però jo estic molt contenta perquè li ha tocat a un amic i a un veí.” “La teva vida, l’escola dels teus fills, tot està a Porta.- diu la Maria Piedad.- És per això que em vaig apuntar a les llistes a través de l’AV, per poder seguir al barri. Si no hagués estat per aquesta oportunitat, mai hauria pogut comprar un pis, continuaria amb el lloguer.”
El sorteig es va desenvolupar entre nervis i mostres d’alegria. Els que no han tingut tanta sort com la Isabel i la Mª Piedad esperen un proper concurs abans que les llistes passin a ser per a Nou Barris i Barcelona.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies