Atletes molt especials

El Club d’Atletisme Nou Barris continua creant escola en l’esport adaptat

Hi ha poques instal·lacions i clubs que es dediquin a fer possible la pràctica esportiva adaptada, és a dir, l’esport per a una gran varietat de persones amb capacitats físiques o psíquiques disminuïdes. Des de fa molts anys, aquesta és una de les tasques del Club d’Atletisme Nou Barris que cada setmana utilitza les pistes de Can Dragó per aplegar molts amants de l’esport: En David, un jove sense una cama a causa d’un accident de trànsit; l’Iván, un noi vingut des de Bilbao que té espina bífida. O en Víctor, que pateix paràlisi cerebral i és campió de llançament de club (un bolo de fusta de 397 grams)…Tots formen un grup molt heterogeni que es reuneixen per fer esport i s’ajuden entre ells.

En David anima en Víctor a fer exercicis mentre ell comença una sèrie d’abdominals. “Jo porto poc temps aquí, perquè abans feia hòquei en cadira de rodes elèctrica i em vaig assabentar que aquí feien atletisme i hi porto unes setmanes, però amb previsió de continuar més temps”. En David va perdre la cama dreta fa tres anys en un accident de trànsit que també li va provocar un vessament cerebral. “M’ha quedat hemiparèsia (debilitat motora a una meitat del cos) al costat esquerre, i també espasticitat. Ara he de tornar a aprendre a viure”. Abans de l’accident, en David tenia molta cura del seu cos i practicava diferents esports. “L’altre dia vaig provar el ping pong per a minusvàlids i realment és divertit, és qüestió d’aprendre’n ara”.

“Aquí fem una mica l’entrenament que necessita cadascú, adaptat a la seva discapacitat -explica l’entrenadora de discapacitats del Club Atletisme Nou Barris, la Montse Segura- O sigui, hi ha nois que tenen paràlisi cerebral, doncs li adaptem l’esport que hagi de fer, altres nois venen amb discapacitat física, doncs també l’hi adaptem. Moltes vegades aquests nois no troben llocs per fer esport i saben que aquí es fan les classes i per això venen. S’ho passen bé i fan esport, que és el que interessa”

L’Iván Martínez ja porta cinc anys en aquest grup d’esportistes especials. Va arribar des d’una residència de Bilbao i es troba a gust entrenant a Can Dragó i compentint esporàdicament.”El que jo tinc és de naixement, és espina bífida. Quan no hi ha competicions el que faig és practicar amb aquest aparell, una cycling, i després amb la de curses faig 100, 200 i 400 metros. També participo als campionats de Catalunya i d’Espanya. Així em distrec, conec gent de fora…”.

El Víctor és un altre campió en la seva modalitat de llançament de club per a paralítics cerebrals, “va quedar primer al campionat de Catalunya”, comenta la Montse
Li costa expressar-se, i viu l’esport amb molta intensitat.”Acostuma a fer 24.000 abdominals…!, bromeja l’entrenadora, mentre ell assenteix amb orgull.

Són a principi de temporada i encara queden molts entrenaments a fer. Però els esportistes del CANB s’hi esforcen amb la mirada posada en les properes competicions, com la resta d’atletes de qualsevol disciplina.

A la imatge, en David ajudant en Víctor a fer estiraments.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies