Viu el Dia Internacional d’Internet!

Institucions, empreses i entitats organitzen avui una jornada plena d’activitats sobre la xarxa

Si ahir les biblioteques vivien la seva festa, avui se celebra per primera vegada el Dia Internacional d’Internet, data escollida per la comunitat internauta amb l’eslògan “Viu-lo!”. En el seu impuls, primerament es va pensar promocionar l’ús de la Xarxa i la Societat de la Informació a Espanya, però la idea va començar a prendre forma i adeptes, fins a tal punt que s’ha considerat com “El Dia Internacional d’Internet”. El propòsit és promoure el seu ús entre els qui “no estan connectats”, potenciant les labors de conscienciació. “No es tracta que ens aliens promoguin l’ús de la Xarxa entre qui no la utilitza, sinó que ho facin usuaris propers”,deia el president de l’AUI (Associació d’Usuaris d’Internet), Miguel Pérez Pujaves, a l’abril passat. És a dir, que els usuaris habituals animin els seus amics o familiars a navegar per internet. A més, la jornada servirà per recaptar signatures de suport a la ‘Declaració de principis per a construir la Societat de la Informació’, formulada al Cim Mundial sobre la Societat de la Informació que es va celebrar a Ginebra. Alguns fragments d’aquesta declaració són els següents:

“Una Societat de la Informació centrada en la persona, integradora i orientada al desenvolupament, que tots puguin crear, consultar, utilitzar i compartir la informació i el coneixement, perquè les persones, les comunitats i els pobles puguin emprar plenament les seves possibilitats en la promoció del seu desenvolupament sostenible i en la millora de la seva qualitat de vida”.

“Totes les parts interessades devem col·laborar activament per a donar a conèixer les possibilitats que brinda la Societat de la Informació, promovent i respectant la diversitat cultural i el bon ús de les noves tecnologies”.

Si voleu més informació sobre la declaració i els seus principis, o si voleu suscriure-la, podeu visitar la web http://www.diadeinternet.es, on podreu consultar a més, les activitats programades per avui a tota Espanya.

A Nou Barris, el Cibernàrium participa amb 10 activitats de capacitació digital gratuïtes i obertes a tothom. Es tracta de 6 càpsules d’iniciació d’1 hora cadascuna per a persones sense experiència prèvia en Internet, que permeten adquirir les habilitats bàsiques per utilitzar l’ordinador, Internet i el correu electrònic. Les activitats d’iniciació es complementen amb càpsules i tallers de 3 hores sobre aspectes més avançats de les noves tecnologies: ‘Introducció a Linux’, ‘Publica el teu website’, ‘Ofimàtica 1’ i ‘Ofimàtica 2’ (‘Open Office’) i ‘Mambo’.
Les persones que visitin el Cibernàrium aquest dia també podran accedir a les Sales de navegació per ampliar els seus coneixements d’Internet i practicar amb les eines tecnològiques.

Des de la xarxa ciutadana Nou Barris Net us desitgem una bona festa d’internet!

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies