El CANB forma futurs atletes des de P-3 a tres escoles del districte

El club esportiu inicia 80 nens i nenes en les diferents disciplines atlètiques després de classe

“Als meus temps, l’esport era bo, però ara és més necessari que abans pel canvi sociològic. Ara els nens surten del col.legi i se’n van a casa a jugar amb l’ordinador i els videojocs. Per això ja tindran temps, ara necessiten activitats on cremin l’adrenalina. Després es dutxen i fan els deures més tranquils…”, explica José Pleguezuelos, vice-president del CANB (Club d’Atletisme Nou Barris) i el coordinador del projecte “Esport en marxa a Nou Barris”, una iniciativa que pretén apropar l’esport als més petits, des de P-3 i que sorgeix com a iniciativa del Consell Escolar Municipal i el de Nou Barris, en col.laboració amb el CANB. Al projecte hi participen els nens i nenes de P-3, P-4, P-5 i primària de tres escoles: el CEIP Antaviana, el CEIP Tibidabo i el CEIP Aiguamarina. Després de les classes, el pati de l’escola es converteix en una improvisada pista d’atletisme on es fan curses, salts de longitud, llançament de disc… En total, són 80 nens i nenes que, dos vegades per setmana, s’inicien en l’atletisme. “Jo porto al meu fill perquè és molt nerviós i necessita desfogar-se i a la meva filla perquè està grassoneta i li convé fer esport”, explica la Lucía, mare de dos alumnes del CEIP Antaviana- Va molt bé perquè a les 19h ja estan esgotats. I potser acaben essent atletes… JO no vaig tenir aquesta oprtunitat quan era petita. Per això, quan va venir en José Pleguezuelos a explciar-nos el projecte em va agradar molt”. També d’aquesta escola són els fills de la Maria Jesús. “Surten contentíssims, estan encantats amb l’esport – comenta la Maria Jesús- Corren, fan relleus, tot com si fós un joc, i aleshores es diverteixen molt”. “És important treballar correctament amb els infants. Si arribes i els matxaques amb l’esport, serà complicat que els hi agradi perquè encara no ho entenen això de l’esport. Ho has de plantejar com un joc – afirma josé Pleguezuelos – Has de combinar esport i joc. I animar-los a millorar la seva qualitat física, a esforçar-se. Amb els més petits és complicat, però si els observeu, veureu que, si per exemple fem salt de tanques, al principi tenen una mica de por i salten agafats de la mà de la monitora, però després acaben saltant sols”. Els nens poden optar fins i tot a participar en els campionats escolars organitzats per la Generalitat.

El projecte va començar l’any passat com a prova pilot al CEIP Tibidabo, assolint un gran èxit. Per això enguany s’ha extés a dos col.legis més. “Amb els nens d’aquesta edat són amb els que hem de treballar, ja que després quan passen a l’institut, si no tenen l’afició per l’esport a dins, ja costa molt”, assegura José Pleguezuelos. Ell i els seus companys del CANB treballen també amb els instituts propers a Can Dragó, però amb una altra estratègia. “Un tècnic fa proves estàndard als alumnes dels instituts i els mostra les seves capacitats per a l’atletisme, i dins de l’atletisme, per a quina disciplina. Aleshores parlem amb els pares i portem al noi o noia a Can Dragó on pot provar un mes. Si val, li oferim una beca per tres mesos. Correrà, saltarà i llançarà, però incidint sobretot en aquella prova on té més qualitats”, explica José. Ell és un gran amant de l’esport, i vol encomanar als petits aquesta il.lusió i entrega, en contra de la vida sedentària actual: “l’únic que demanem és que els pares portin els nens perquè facin esport, perquè sàpiguen que la nostra feina beneficia al seu fill o filla. Desgraciadament, alguns pares i mares porten els infants als nostres cursets com a una guarderia, perquè no tenen on deixar-lo. I això el nen ho nota, i no es prén l’esport com la resta”.

A la imatge, José Pleguezuelos ensenya a llançar el disc als més petits.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies