Bàsquet en un ambient familiar

El CB Canyelles celebra els seus 10 anys de vida lluitant pel cobriment de la seva pista

“Altres nois i jo jugàvem a bàsquet al Joventut o altes equips amb història i vam veure que al barri de Canyelles no hi havia cap club de bàsquet i els nens i nenes havien d’anar a fora a jugar. Per això vam decidir crear l’equip – explica David Gutiérrez, president, jugador i entrenador del CBS Canyelles- El primer objectiu era que hi haguès bàsquet al barri, i l’altre, que els nens no estiguin al carrer sense fer res”. Amb aquesta filosofia va néixer el Club de Bàsquet Canyelles ara fa 10 anys. Han arribat a tenir 150 jugadors, i esportivament, un equip femení en segona divisió nacional. Ara són uns 80 nens i joves, quasi tots veïns de Canyelles. La seva pista és el pati de l’antiga escola Eugeni d’Ors, ara reconvertit en una escola bressol i un institut però que havia deixat al marge de la remodelació el pati de l’antiga escola, un espai que es trobava abandonat i degradat i que ara torna a tenir vida. “Vam començar a jugar al pati de l’IES Collserola, a la plaça karl Marx, però la infrastructura er amolt dolenta allà, i vam aconseguir la pista de l’antic Eugeni d’Ors. Quan vam arribar la pista estava feta pools. Hi havia forats a les grades, rates, xeringues… Ara l’hem netejat i els veïns de l’entorn estan molt contents”, comenta david Gutiérrez”. Però en ser una canxa descoberta, hi ha categories que els hi estan vetades i alguns jugadors marxen. “Amb un pavelló estaríem millor a l’hivern. Hi ha molts partits que s’han de suspendre quan plou i si la Federació no ens dóna un altre dia de partit, el partit suspès no es juga”, es queixa en Sergio, un jugador del Cadet A. Per això, el Canyelles lluita eds de fa temps per aconseguir una autorització per cobrir la pista. Però com comparteix el recinte amb l’escola bressol Nenes i Nens i l’institut Oriol Martorell, es complica l’acord. “L’escola bressol pertany a l’Ajuntament i l’institut a la Generalitat. I entre els dos no es posen d’acord sobre a qui pertany el terreny i, per tant, cap et pot ajudar o donar permís. Primer ens van dir que era una qüestió econòmica, però ens hem mogut i hem aconseguit que una fundació estigiu disposada a pagar el 100 per cent de l’obra a canvi que hi posem una plaqueta amb el seu nom. Per tant, si el problema econòmic esta resolt, i el barri de Canyelles ens dóna suport, quin és ara el problema? No ho entenem”, afirma David Gutiérrez.
Del Canyelles han sortit jugadors i jugadores que actualment competeixen a la Copa Catalunya o a clubs com el Joventut o el Barça. Els que s’hi queden, coincideixen en destacar l’ambient familiar del club. “Vaig arribar a l’equip fa uns 9 anys. Abans jugava a un altre club però tot estava basat en la competició, hi havia rivalitat entre les companyes… Aquí tot és molt més familiar, em diverteixo més, i com viure del bàsquet és molt complicat, per estar a qualsevol altre club, prefereixo jugar aquí, qu ealmenys estic amb les meves amigues. A l’altre club teníem pavelló i aquí no, encara que lluitem per tenir-lo. Si ho aconseguim millor, però sinó, igualment em quedaré aquí”, assegura Maria del Mar Gutiérrez, del senior femení.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies