Trinitat Nova recull les claus dels 155 nous pisos del carrer Aiguablava

Els blocs de la primera fase de la remodelació del barri incorporen recursos ecològics d´estalvi energètic

Els veïns de Trinitat Nova van viure ahir a la tarda una gran festa. Després de gairebé 20 anys d´espera, inclosos els dos anys i mig de retard de les obres, es van lliurar les claus dels 155 pisos que tanquen la primera fase de la remodelació del barri. Aquesta primera fase ha comprès en total 215 pisos, ja que a la promoció d´Aiguablava s´afegeix els 60 habitatges que es van lliurar fa dos anys i mig al carrer Xafarines.

Els veïns van rebre amb il·lusió les claus dels 155 nous pisos del carrer Aiguablava. Fins ara viuen en pisos de 35 metres quadrats amb aluminosi. ´Després de tants anys, quina il·lusió em fa tenir ja les claus a les mans!! – exclamava la Carmen, la propietària d´un dels nous pisos d´Aiguablava- A casa no vivíem amb por, perquè no teníem defectes greus a la seva estructura. Quan ha sorgit alguna cosa ho hem arreglat, però igualment teníem moltes ganes de poder tenir un pis gran i en condicions, perquè ara en 35 metres quadrats ho tenies tot i no et podies moure´.

Dels 155 nous pisos, només 11 són de lloguer, que tindran un preu entre 87,66 i 101,72 euros. La resta seran adquirits pels veïns reallotjats amb un preu que oscil.la entre els 31.924 i els 40.954 euros. La nova promoció consta, a més, de 16 locals comercials, 220 places d´aparcament soterrani i l’urbanització d’una nova àrea de centralitat del barri, just a la sortida de l´estació del metro lleuger ´Casa de l´Aigua´ que pretén integrar-se amb la serra de Collserola. Els nous habitatges del carrer Aiguablava incorporen mesures d’estalvi energètic i de reciclatge de residus. Els pisos tenen una superfície d’entre 65 i 83 metres quadrats. El projecte és obra de l´arquitecte Manuel Ruisánchez i ha tingut un cost de 18,82 milions d´euros.

La segona fase de la remodelació està previst que comenci el proper mes de maig. Es construiran 104 habitatges , 118 places d´aparcament i cinc locals comercials a la cantonada del carrer Aiguablava amb el carrer Palamós. L´edifici tindrà forma de Z i l´han dissenyat els arquitectes Joan García-Borès i Miquel Ruano. A continuació, la remodelació de Trinitat Nova continuarà amb la construcció de 108 pisos més.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies