Desallotgen 31 pisos del Turó de la Peira per esquerdes a una paret mestra

L´edifici serà apuntalat avui mentre s´estudia la seva rehabilitació

Els bombers van desallotjar ahir a les 17h de la tarda 31 habitatges de l´edifici del número 338 del passeig de Fabra i Puig, al Turó de la Peira, tres hores després que l´inquilina del 1er 4rta va denunciar importants esquerdes a la paret del seu menjador. Segons fonts municipals, la paret ‘va fer panxa’, per la qual cosa es va decidir desallotjar la vuitantena de veïns de l´immoble. Alguns van marxar a cases de familiars o amics, i la resta van ser portats amb un autobús especial de TMB cap a l´Hotel Atenas, on s´hi quedaran fins diumenge. En aquests tres dies està previst que s´apuntal.lin els pisos de quatre plantes. Les obres comencen a primer hora d´aquest matí. Els tècnics estudiaran la situació de l´edifici fins a les 17h d´avui, tot i que en un primer moment tot fa preveure que els veïns podran tornar a les seves cases i es rehabilitarà l´edifici. ´El bloc és recuperable, sembla que no pateix aluminosi, encara que s´ha detectat ciment aluminós. Però tot això cal confirmar-lo. – explicava anit José I. Cuervo, regidor de Nou Barris- Les causes de les esquerdes són la sobrecàrrega, afegit al pas del temps i la humitat´.

Dels 31 habitatges, 7 eren propietat de la família Sanahuja, constructora de la major part dels blocs del Turó de la Peira als anys 50. Els inquilins ja havien avisat al llogater de l´aparició d´una important esquerda en una de les parets. I tot que els propietaris van enviar ahir un paleta per reparar-la, aquest va veure la gravetat de l´esquerda i va al.lertar els serveis tècnics del districte de Nou Barris de la perillositat de l´esquerda a la paret de càrrega.

Per evitar més casos com aquest, el regidor de Nou Barris José Cuervo va afirmar que l´Ajuntament haurà de plantejar-se obligar els veïns a fer un diagnòstic de l´estat del seu edifici als blocs del barri del Turó que encara no hagin sigut controlats. ´Aquesta era una reclamació de l´AV del Turó de la Peira des de fa molt de temps- va assegurar Antonio Silva, president de l´AV del Turó- perquè fins ara era voluntari i algunes escales s´havien negat a deixar passar els tècnics. S´han de revisar tots els edificis´.

L´immoble, construït en la dècada dels 60, no havia estat rehabilitat, tot i trobar-se a la zona afectada pel pla de rehabilitació del barri, on es va descobrir la patologia de l´aluminosi el 1990 a l´ensorrar-se un dels edificis i causar la mort d´una dona gran. El 7 de gener de l´any passat una fuita d´aigua al clavegueram del carrer Sant Iscle ja va obligar a desallotjar 98 famílies que vivien en un edifici afectat per aluminosi. ´Amb aquest ja tenim tres ensurts en 25 anys i jo crec que ja és massa. Hem de fer més controls dels edificis´, va recalcar Antonio Silva.

A la imatge, la porteria del número 338 del Pg Fabra i Puig acordonat pels Mossos d´Esquadra i els Bombers. A l´esquerra dela fotografia es poden apreciar els puntals que seran col.locats avui als pisos més afectats.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies