Desallotgen 31 pisos del Turó de la Peira per esquerdes a una paret mestra

L´edifici serà apuntalat avui mentre s´estudia la seva rehabilitació

Els bombers van desallotjar ahir a les 17h de la tarda 31 habitatges de l´edifici del número 338 del passeig de Fabra i Puig, al Turó de la Peira, tres hores després que l´inquilina del 1er 4rta va denunciar importants esquerdes a la paret del seu menjador. Segons fonts municipals, la paret ‘va fer panxa’, per la qual cosa es va decidir desallotjar la vuitantena de veïns de l´immoble. Alguns van marxar a cases de familiars o amics, i la resta van ser portats amb un autobús especial de TMB cap a l´Hotel Atenas, on s´hi quedaran fins diumenge. En aquests tres dies està previst que s´apuntal.lin els pisos de quatre plantes. Les obres comencen a primer hora d´aquest matí. Els tècnics estudiaran la situació de l´edifici fins a les 17h d´avui, tot i que en un primer moment tot fa preveure que els veïns podran tornar a les seves cases i es rehabilitarà l´edifici. ´El bloc és recuperable, sembla que no pateix aluminosi, encara que s´ha detectat ciment aluminós. Però tot això cal confirmar-lo. – explicava anit José I. Cuervo, regidor de Nou Barris- Les causes de les esquerdes són la sobrecàrrega, afegit al pas del temps i la humitat´.

Dels 31 habitatges, 7 eren propietat de la família Sanahuja, constructora de la major part dels blocs del Turó de la Peira als anys 50. Els inquilins ja havien avisat al llogater de l´aparició d´una important esquerda en una de les parets. I tot que els propietaris van enviar ahir un paleta per reparar-la, aquest va veure la gravetat de l´esquerda i va al.lertar els serveis tècnics del districte de Nou Barris de la perillositat de l´esquerda a la paret de càrrega.

Per evitar més casos com aquest, el regidor de Nou Barris José Cuervo va afirmar que l´Ajuntament haurà de plantejar-se obligar els veïns a fer un diagnòstic de l´estat del seu edifici als blocs del barri del Turó que encara no hagin sigut controlats. ´Aquesta era una reclamació de l´AV del Turó de la Peira des de fa molt de temps- va assegurar Antonio Silva, president de l´AV del Turó- perquè fins ara era voluntari i algunes escales s´havien negat a deixar passar els tècnics. S´han de revisar tots els edificis´.

L´immoble, construït en la dècada dels 60, no havia estat rehabilitat, tot i trobar-se a la zona afectada pel pla de rehabilitació del barri, on es va descobrir la patologia de l´aluminosi el 1990 a l´ensorrar-se un dels edificis i causar la mort d´una dona gran. El 7 de gener de l´any passat una fuita d´aigua al clavegueram del carrer Sant Iscle ja va obligar a desallotjar 98 famílies que vivien en un edifici afectat per aluminosi. ´Amb aquest ja tenim tres ensurts en 25 anys i jo crec que ja és massa. Hem de fer més controls dels edificis´, va recalcar Antonio Silva.

A la imatge, la porteria del número 338 del Pg Fabra i Puig acordonat pels Mossos d´Esquadra i els Bombers. A l´esquerra dela fotografia es poden apreciar els puntals que seran col.locats avui als pisos més afectats.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió