La sobrecàrrega i la mala qualitat del material van provocar les esquerdes del bloc del Turó

Els veïns desallotjats del pg Fabra i Puig 338 podrien tornar a casa seva aquest cap de setmana

L´arquitecte de l´Ajuntament de Barcelona Carles Boixadé va anunciar ahir que les esquerdes aparegudes al número 338 del passeig de Fabra i Puig no es deuen a l´aluminosi, sinó a un problema estructural de l´edifici. Segons Boixadé, les causes han estat la fatiga dels materials utilitzats i un excés de càrrega. ´L´aluminosi fa referència a les bigues i al sostre i aquí el problema ha estat amb un mur de càrrega, de manera que no és un problema d´aluminosi´, va assegurar l’arquitecte en declaracions als periodistes. Boixadé va afirmar que amb aquestes esquerdes l´edifici ha mostrat que es troba proper als límits de la seva resistència. El problema seria que els materials amb què va ser construït no eren els més adients per suportar blocs de fins a 10 pisos i que, després, a dins els propietaris han anat posant cada cop més electrodomèstics, mobles o llibres. El tècnic subratlla, per exemple, que sempre es ´canvia´ el terra d´un pis, en realitat el que es fa es posar-ne un de nou a sobre. A l´espera d´un diagnòstic complet de les patologies estructurals de l´edifici, Boixadé ha avançat que, al seu parer, serà necessària una rehabilitació integral de tot el bloc, com a ´única via perquè no apareguin esquerdes en altres murs´.

Segons Boixadé, l´esquerda que va obrir-se dimecres va deixar d´eixamplar-se ahir al migdia, després de les feines d´estintolament que es van dur a terme ahir al matí. Esta previst que avui els operaris acabin d´apuntalar les parts de l´edifici que s´aguanten sobre la paret mestra desplaçada (els baixos i els quarts pisos, sobretot), després n´eliminaran alguns excessos de càrrega. Boixadé creu que els veïns hauran de conviure com a mínim un any amb els puntals a casa, fins enllestir una rehabilitació estructural de l´edifici.

Els veïns de l´immoble han coincidit amb Boixadé en el fet que l´edifici no té aluminosi. ´Nosaltres no som suïcides, la comunitat de propietaris té garanties escrites que van descartar l´aluminosi i es va veure que només feia falta rehabilitar les façanes, cosa que ja vam fer. A més, hi ha veïns que abans de comprar el seu pis van fer cales per no córrer cap risc´, va assenyalar la Silvia Córdoba, una de les veïnes.

Al llarg de tot el matí només es va permetre l´entrada a l´edifici a un dels 74 veïns desallotjats. Les tasques d´apuntalament de l´immoble es podrien allargar durant dos o tres dies, i l’entrada dels veïns retardaria el procés. Boixadé també va avançar que els 74 habitants podrian tornar a casa seva aquest cap de setmana, un cop l´edifici estigui ben apuntalat.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies