Compte enrera pel trasllat de l´Escola Bressol El Castell

El centre Sant Antoni Maria Claret remodela una part del seu espai per acollir als més petits el curs vinent

Les mares i pares de nens petits de Roquetes esperen amb impaciència el proper setembre. Aleshores l’única escola bressol municipal del barri amb aula de lactants es traslladarà al CEIP Sant Antoni Maria Claret. Amb aquest canvi d´ubicació l’escola bressol tindrà unes instal·lacions dignes i accessibles. Ara, l’escola està situada a la part més alta del barri, dalt una forta pujada. Per arribar-hi només hi ha un bus de barri que passa cada mitja hora. I un cop arribats a l’escola bressol, els pares i mares han de baixar unes escales de tres plantes. En definitiva, tot un calvari.
L’Escola Bressol El Castell va nèixer l’any 79 gràcies a una reivindicació de l’AV de Roquetes. De seguida es va veure que el lloc on està ubicada planteja molts problemes per accedir-hi i que calia traslladar l’equipament infantil a un espai més adequat. Les demandes dels pares i del centre han aconseguit que l’Ajuntament traslladi l’escola a un CEIP del barri, el Sant Antoni Maria Claret. ´En el seu moment, era una escola bressol més al barri. No en teniem, i es va lluitar molt per aconseguir les escoles bressol que tenim. – explica l´Amparo Iturriaga, presidenta de l´AV Roquetes – Però amb el temps l´escola es va quedar obsoleta per les necessitats que tenien els nostres nens i nenes. Fa un parell d´anys, l´escola bressol va tenir també problemes greus amb les canonades, que es van trencar i el centre va tenir problemes seriosos. I va ser llavors quan vam dir: ja és hora de traslladar l´escola! I s´hauria d´haver fet abans, però el curs passat el CEIP Sant Antoni Maria Claret va haver d´acollir als nens del Carmel, i fins que no han marxat de nou a la seva escola no han pogut començar les obres´.
El curs vinent, tots gaudiran de les noves instal·lacions al Maria Claret. ´Estem tots molt il·lusionats: pares, mares, professores… És un gran canvi i beneficiarà molt a tot el barri – comenta la Montse Andorrà, directora de l´EBM El Castell – A més, el nou espai al CEIP Sant Antoni Maria Claret és molt més gran i, per tant, s´augmentarà el nombre de places. Hi haurà una classe de lactants, dos de caminants i tres classes amb nens de 2 a 3 anys´.
La nova escola Bressol se situarà en un lloc més cèntric, a la canonada del carrer Garigliano i Alcàntara, i amb més mitjans de transport. Ben aviat, l’entrada i la sortida a l’escola deixarà de ser un calvari.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies