Engegant el nou casal Ton i Guida

Els veïns de Roquetes omplen el nou casal amb tot tipus de tallers o activitats

Aquest mes els veïns de Roquetes han estrent el nou Casal Ton i Guida, totalment reformat, despres de dos anys d’obres. Així Roquetes ha recuperat un dels equipaments més estimats pels veïns. El Ton i Guida va ser una escola capdavantera als anys seixanta i setanta, que va donar servei a un barri, Roquetes, mancat de serveis mínims. Els principals valors de l’escola eren la solidaritat, la integració social i l’intent de millorar l’entorn. A principis dels 90, l’escola va quedar en desús. Finalment, les seves aules van acollir diverses entitats de Roquetes que, a falta d’equipaments, van desenvolupar les seves activitats al Ton i Guida. ´Ton i Guida és el nom d’un conte anglès. Dos nens, el Ton i la Guida, es van perdre en un bosc i van apanyar-se per sortir-se de les dificultats, i va semblar bé que l’educació creativa que donava el Ton i Guida tingués el títol d’un conte d’uns nens que saben espavilar-se. I com a casal també ens va semblar bé perquè ens havíem espavilat per aconseguir aquest espai’, explica en Rafa Juncadella, de la Xarxa Intercanvi de Coneixements, una de les entitats més fortes del casal. Quan els veïns van rebre les claus de l´edifici, es van fer càrrec també del seu manteniment. ‘Vam patir molt de fred, perquè no hi havia calefacció i si endollàvem estufes ens saltava l´el.lectricitat. La instal.lació el.lèctrica era molt dolenta i amb molt poca potència’, recorda en Rafa. Finalment, i davant la insistència dels veïns i les entitats de Roquetes, l´Ajuntament es va comprometre a remodelar l´espai. L’edifici va haver de tancar les seves portes per fer-hi una total renovació de l’antiga escola. Ara entitats i veïns tornen a les noves instal.lacions. Fins ara estaven dispersos a diferents espais de Roquetes.
Al nou casal s´hi desenvolupen un bon munt d´intercanvi de conexements, on hi participen més de 120 persones. Un dels grups més nombrosos és el de gimnàstica. ´Quan vam ser al Cente Cívic durant les obres va venir molta gent nova. Venia tanta gent que pensàvem que no donaríem abast. Ara som més de vint persones – explica la monitora, Araceli Sotelo- L´espai ha guanyat el 100% amb la reforma. Les sales són molt espaioses, lluminoses i a més els colors de les parets animen molt’. Amb la reforma s’han guanyat molts espais i s’han creat nous tallers. Però l’esperit inicial de l’escola encara perviu. Ara, seguint la llicó del conte, el Casal Ton i Guida s’obre camí i prepara la seva especialització en el món de les titelles. L’objectiu és ensenyar a construir-les i organitzar petits espectacles.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies