L´Ateneu Popular hissa la bandera tricolor

Durant aquest mes l´espai commemora els 75 anys de la proclamació de la II República

El mes d´abril de 1931, és a dir, fa 75 anys, es va proclamar la Segona República, que va acabar amb la Guerra Civil espanyola. La proclamació de la República ha estat considerat un fet històric amb una simbologia i una repercussió en l´imaginari de molts ciutadans que justifiquen, sobradament, el fet de considerar la commemoració del 75 aniversari com una de les fites de l´any 2006 a l´ Ateneu Popular de Nou Barris. Per això han preparat tota una sèrie d´actes:

Avui:

-19.30 h Inauguració de l‘exposició ´Primavera Republicana´
Una aproximació, a partir de notícies de premsa, de com es va viure el 14 d´abril a Barcelona. Documents que ens permeten conèixer Nou Barris, conegut llavors com les afores de Sant Andreu, durant el període republicà, i un recull de cartells, una eina fonamental de sensibilització i divulgació política en aquella època.

-19.45 h Actuació de la Coral del casal gent gran de la Prospe.

-20 h Xerrada: ´El llegat de la República, passat i present. L´Ateneisme i l´educació´.
Amb la participació de Dolors Canals (pedagoga i responsable d´educació a la Generalitat republicana).
Què queda avui dia dels valors, conceptes, polítiques que va impregnar la segona República ? Una anàlisi de les polítiques socials i educatives d´aquell període i de com han arribat als nostres dies. I els ateneus, com a espais culturals fonamentals de formació dels treballadors i de les classes més desfavorides.

-23.30 h Espectacle: Accidents Polipoètics presenta ´Franco ha muerto o cómo idiotizar a un pollo´. Un resum de la història espanyola del segle XX vista des de la ironia i l´humor d´aquest duet amb 15 anys de trajectòria. Format per Rafael Metlikovez i Xavier Theros.

Divendres 28

Acte de cloenda.
La bandera tricolor farà de fons d´un programa farcit d´actes, sopar, projeccions, concert, etc, volem relacionar la recuperació de la memòria, el fet cultural i la vida comunitària, us hi esperem a tots i totes per conèixer el vostre racó republicà amagat i si més no els dels vostres avantpassats i parlar d´allò que, tot i la transició, no hem oblidat i cal traspassar.

-21 h Projecció de la pel·lícula: ´Entre el fraude y la esperanza´ (1975)

-22 h Sopar republicà: Aforament de 90 persones. Els tiquets es vendran al bar de l´Ateneu (consulta els preus al tríptic i cartell específics o a la web de l´Ateneu)

-23 h Dansa Vertical amb la Compañía B-612 i el seu espectacle sobre les parets de l´Ateneu: ´Disolviendo Muros´

-23.30 h Concert amb: Orquesta de Trinxera i La Gran Orquestra Republicana.

Diumenge 30

Passejada pel barri organitzada per l´Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris per apropar-se a les places, als carrers, als edificis, i a les entitats que ja existien l´any 1931, i que ens ajuden a imaginar-nos com es vivia a l´actual territori de Nou Barris, aleshores part de Sant Andreu del Palomar.

Hora de trobada: 9 h (preguem màxima puntualitat)
Lloc de trobada: Pl. Llucmajor (davant l´entrada del parc de la Guineueta)
Activitat gratuïta
Confirmar l´assistència abans del 27 d´abril del 2006.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies