Aglomeracions a la Fira de Sant Jordi de la Via Júlia

Les obres de remodelació del carrer van traslladar les paradetes de roses i llibres a un tram més estret de la rambla

Enguany la fira de Sant Jordi no va poder celebrar-se al seu espai tradicional, la marquesina de la Via Júlia. Les obres d´arranjament de la rambla i la remodelació del carrer va obligar als paradistes a traslladar-se uns 20 metres cap al centre de la rambla. L´espai, més reduït i estret, va rebre un bon nombre de visitants des de primera hora. A mig matí, es feia molt difícil passejar entre les paradetes de la Via Júlia. Molts veïns del barri van decidit ´fer barri´ i no desplaçar-se al centre de la ciutat per comprar el llibre i la rosa. És el cas d´en Josep Ramon Creus, abans del migdia ja havia comprat les roses però encara no s´havia decidit pel llibre que volia. ´Jo vinc amb la família a la Via Júlia perquè està més a prop de casa, i perquè així fem pinya al barri.- explica en Josep – Encara no sé qui llibre agafar, però segurament serà un històric.´ La seva dona, la Núria Palma, també triava un llibre per a ella. ´S´han de regalar roses i llibres, però no només la rosa a la dona i el llibre a l´home.- defensa la Núria- S´ha d´acabar amb el tòpic, les dones també hem de rebre un llibre.´
A Nou Barris, la gran majoria d’estands pertanyen a entitats del barri que volen recaptar fons per a les seves activitats. Aquest és el cas del comité de solidaritat amb Nicaragua que enguany va col·locar una de les paradetes més grans de la fira de Sant Jordi. ´Patíem una mica perquè en ser diumenge, vam creure que no vindria molta gent, sobretot les escoles- comenta la Carmen Cabello, del Comité Agermanament de Nou Barris amb Nicaragua- però ens hem sorprés, hem venut molts llibres i hi ha molta gent, les mares s´han apropat de bon matí amb els nens.´
Els veïns esperen tornar l’any vinent a la marquesina de la Via Júlia, el seu espai habitual, més ample i protegit.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies