L´Ajuntament compra Can Carreres

La masia es reconvertirà en el futur centre cívic de la Guineueta

L’Ajuntament ha comprat per fi, la masia de Can Carreres, situada a la part alta del Parc Central de Nou Barris. La conversió de la masia en centre cívic ha estat una de les principals demandes dels veïns del barri la Guineueta. A la primera fase de construcció del parc, els veïns van recuperar la masia de Can Ensenya, situada a la part inferior. Ara és el torn de Can Carreres. La masia va ser construida en dos fases, entre els segles XVII i XVIII. Antigament, era coneguda com a Mas Sala. Un dels seus propietaris va ser Lluís Guarro i Casas, el fabricant de la coneguda marca de paper Guarro. Fins fa poc, Can Carreres encara estava habitada, però finalment l’Ajuntament ha arribat a un acord de compra amb els propietaris. En un futur la masia serà el centre cívic de la Guineueta, un espai llargament reivindicat pels veïns. ´Vam ser de les primeres associacions de veïns que van reivindicar un centre cívic i segurament serem de les darreres en aconseguir-ho, però almenys veiem la llum al final del túnel. La masia ja està comprada i Districte ens ha dit que és per a nosaltres, pel centre cívic.- explica l´Agustín García, president de l´AV Guineueta- Ens fa molta falta un equipament com aquest, perquè tenim unes 14 entitats culturals al Casal dels Joves, quan no té cap sentit que hi siguin allà. Aquell espai és dels joves i les entitats han de tenir un altre espai´. ´A més, al nou centre cívic també s´instal.larà l´AV Guineueta, que actualment estem en un local que no està gaire ben acondicionat- afegeix l´Antonio Paredes, secretari de l´Associació de Veïns del barri de la Guineueta- Però sobretot serà un espai on hi ha d´haver molta participació. No serà un casal d´avis o de joves sinó un espai per a tothom. El lloc on està ubicada la masia és molt idoni, és un entorn maravellós, i ens fa molta ilusió el projecte´.
La masia de Can Carreres era l’última peça del Parc Central de Nou Barris pendent d’expropiar. En els últims mesos havia patit un incendi, i els veïns patien per la seva conservació. Ara ja té un futur assegurat com a centre cívic.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies