Can Peguera convoca un referèndum per defensar la seva identitat com a barri

L´Associació de veïns prepara una consulta popular on els veïns diran si volen o no agregar-se al barri del Turó de la Peira

El debat ciutadà sobre la proposta municipal del nou mapa de barris de Barcelona continua. El pla divideix la ciutat en 70 barris, modificant molts dels anteriors límits territorials. Fet que ha provocat el rebuig d´ alguns afectats. Hi ha casos com Can Peguera, on la polèmica ha arribat al punt de convocar-se un referèndum entre els veïns per decicidir si s´integren amb el seu barri veí, el Turó de la Peira.

Els veïns de Can Peguera han convocat aquest mes un referèndum per defensar la seva identitat com a barri. A la nova proposta de divisió de barris, Can Peguera se suma al Turó de la Peira, però molts veïns no hi estan d´acord. No és la primera vegada que se celebra una consulta popular d´aquest tipus en aquest barri, conegut també com les cases barates de Ramón Albó. Els veïns van triar l´any 66 el seu nom actual, Can Peguera, en record d´una antiga masia situada en aquests terrenys. ‘Can Peguera és un barri apart, és com un poble, que no es pot agregar al Turó de la Peira, abans potser sí, però ara mateix no´, explica la Maria, una veïna de 76 anys de Can Peguera que viu al barri des de que tenia un any. ´Abans a Can Peguera hi havia comerços, un estanc, una merceria, etc. Però ara ja no hi ha gairebé res, tot ha marxat cap al Turó de la Peira´, lamenta la Maria.

La consulta tindrà lloc durant les festes majors del barri, a finals de juny. El referèndum no serà vinculant, però vol pressionar a l´Ajuntament perquè es modifiqui el nou mapa de barris de la ciutat.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies