Les obres de semicobertura tallen al trànsit els accesos número 3 de la Ronda de Dalt

Els operaris han començat a fer els fonaments per als pilars laterals i la plataforma de cobriment

Aquest ha estat el primer cap de setmana que han quedat tallats els accessos d´entrada i sortida número tres de la Ronda de Dalt (Canyelles/Guineueta Vella), a causa dels treballs de cimentació per a la instal.lació dels pilars laterals i la plataforma de semicobertura de la Ronda de Dalt, en el tram que va des de la Ronda de la Guineueta Vella a la Plaça Karl Marx. En una fase prèvia, a l’estiu de l’any passat, es van col·locar les piles de la mitjana. Ara, el termini d’execució d´aquesta fase és de vuit mesos, pràcticament fins a primers de febrer del 2007, però aquestes rampes d’accés i sortida es tornaran a obrir a finals del proper mes d’octubre. Mentrestant, com a via alternativa, es recomana als conductors l’ús de les rampes d’accés números dos i quatre i de la sortida quatre de la ronda de Dalt. Les restriccions no afecten a la circulació, ja que es mantenen els tres carrils en els dos sentits de la marxa, encara que les obres han obligat a estrènyer els carrils fins els 2’80 metres d’amplada.

Els treballs iniciats són la continuïtat de les actuacions realitzades a Canyelles des del 2002 i que, cada any i durant els mesos d’estiu, es desenvolupen amb la intenció d’aprofitar la disminució del trànsit, amb motiu de les vacances escolars. Gràcies a aquesta actuació, es resoldran els problemes de connectivitat entre els barris de Guineueta i Canyelles, separats pel Segon Cinturó des de la seva inauguració l´any 1992. A més, es reduirà el soroll que pateixen els veïns. La instal·lació de paviment sonorreductor, de pantalles acústiques i altres mesures apaivagaran de forma notable el soroll generat pels vehicles. En el projecte es preveu una primera zona totalment coberta i una altra semi-coberta amb obertures laterals, que col·laboren en la ventilació dels túnels. El pressupost d’aquestes obres de cobertura és de vuit milions d’euros.

Amb anterioritat, ha començat la fase d’urbanització de la superfície semicoberta en el tram entre la Rambla del Caçador i la Ronda de la Guineueta Vella. Aquest espai es divideix en tres àrees. Per començar, un primer tram d’uns cent metres a partir de la Rambla del Caçador, zona que ja es troba urbanitzada i en la que es farà una petita actuació per tal d’unificar l’aspecte general de la zona.

El segon tram, d’uns 230 metres, fruit de l´últim cobriment sobre la Ronda de Dalt i que es troba en procés d’urbanització, tenint com a límit d’actuació el Parc de la Guineueta Vella. En aquest cas, els treballs d’urbanització es concentren en la pavimentació, la creació d’espais d’ombra i col·locació de grans jardineres, així com la creació d’una reserva d’aparcament públic de caire gratuït. Aquesta fase d’urbanització tindrà, globalment, un cost un xic inferior als tres milions d’euros.

El conjunt de l’actuació, amb una llargada total de 558 metres, transformarà de manera radical un ampli sector, creant nous i amplis espais per a l’ús dels vianants. Amb l’urbanització es reordena la zona de manera coherent amb un ús més cívic i racional del barri . Un cop acabades totes les fases, Canyelles tindrà un passeig-rambla en sentit longitudinal que arribarà fins a la plaça de Karl Marx.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies