Una classe que integra als alumnes estrangers

L´IES Flos i Calcat te desde fa dos anys una aula d´acollida on els estudiants immigrants aprenen la llengua, el territori i els costums catalans

En Cornel Gabriel (a la dreta de la fotografia) s’examina aquests dies de quart d’ESO a l´IES Flos i Calcat. Va arribar de Rumania a Barcelona el passat juny i durant uns mesos va estudiar en un aula d’acollida del centre. En aquesta aula, una quinzena d’alumnes estrangers aprenen tot el necessari per integrar-se a la nostra societat i al pla d’estudis. En els darrers dos anys han passat per l’aula alumnes de 15 nacionalitats diferents i amb necessitats diverses. Els alumnes com en Cornel Gabriel estan a l´aula d´acollida entre 6 mesos i un any, i aprenen des de català i castellà fins a moure’s per Barcelona i conèixer el territori. ´Jo ja sabia matemàtiques i física perquè ho vaig aprendre al meu país – explica el Cornel Gabriel Rusnacu, alumne de l´IES Flos i Calcat – però en canvi la història espanyola, la geografia o la llengua ho he aprés a l´aula d´acollida. Està bé que hi hagi una classe com aquesta perquè jo no sabia res de català i en vaig aprendre. A qualsevol classe es parla català i ara ja l´entenc´.
L’institut Flos i Calcat porta dos anys amb aquesta aula d’acollida i estan molt satisfets dels resultats. ´Es tracta d´oferir les mateixes oportunitats a aquests alumnes, per això cal integrar-los.- afirma la Montserrat Puigdomènec, coordinadora pedagògica IES Flos i Calcat – Cal que aprenguin la llengua i la nostra forma de vida. Aquí se senten acollits, tants ells com els seus pares. Després ens agraeixen tot el que fem. Sempre els hi diem que seran tan catalans com vulguin´.
El centre sempre intenta implicar als pares dels alumnes estrangers, per facilitar l’aprenentatge dels alumnes. Al final, però, tot depén de cada estudiant, de la seva història i de la seva formació prèvia al país d’orígen.

A la imatge, en Cornel surt de l´IES Flos i Calcat amb dos companys, després de les classes.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies