Si marxeu de vacances, penseu en les vostres mascotes

Aneu a llocs on permetin tenir animals o bé deixeu-los en bones mans

Sis de cada deu llars espanyoles gaudeixen d’un animal de companyia. En total, hi viuen a les nostres cases i pisos tretze milions de gossos, cinc milions i mig de gats i més de quatre milions d’ocells. Aquest auge de les mascotes no s’ha vist frenat pel seu cost. De fet, cada espanyol es gasta 499 euros a l’any en el manteniment del seu fidel ´amic´.
La cara amarga la constitueix el percentatge d’abandonaments. Segons ASOFACA (Associació per al Foment de l’Adopció d’Animals de Companyia Abandonats), el 60% de les famílies que conviu amb una mascota l’abandona al cap de pocs mesos. En total, deixem al carrer 200.000 animals cada any. Aquestes dades ratifiquen el missatge que les associacions d’animals no es cansen de repetir: és millor adoptar mascotes que s’han quedat sense amo que no adquirir-ne una.

L’adquisició d’un animal de companyia ha de ser raonada i consensuada entre tots els membres de la família, i no fruit del capritx d’un d’ells, generalment un infant. Hem de ser conscients que els animals són éssers vius, requereixen d’atenció i cures a llarg termini i que no són cap joguina. Quan una família marxa de vacances, el gos, gat o ocell no es pot deixar enrera a la seva sort. Hi ha moltes solucions per evitar el terrible augment d´animals abandonats que es produeix en les èpoques de vacances. Una opció és buscar un hotel, càmping o apartament on permetin tenir animals. Hi ha molts d’aquest tipus d’establiments, i cada vegada hi ha més. Ho podeu consultar a la guia de la Fundació AFFINITY (www.fundacion-affinity.org). També podeu trobar amics o família que se´n puguin fer càrrec mentre sou fora. I sinó, sempre podreu optar per cercar hotels i residències canines on per preus molt variables, en funció dels serveis que ofereixen, tindran cura del vostre animal. Consulteu la guia de la Fundació Affinity.
Si cap d´aquests suggeriments no és possible, porteu-lo a un centre de recollida d´animals. En cap cas no l´abandoneu.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies