Les inversions públiques a Nou Barris pugen a 305 milions d´euros en aquesta legistatura

Prop de la meitat de les inversions es destinen a construir 2.500 habitatges protegits

Les inversions públiques al districte de Nou Barris pugen en aquesta legislatura a 305 milions d´euros, segons dades d´un informe presentat al Consell Plenari de l´Ajuntament de Barcelona, divendres passat.

Segons va explicar el regidor del districte de Nou Barris, Ferran Julián, en aquest mandat el districte ´ha prioritzat les inversions per millorar les infraestructures viàries, renovar l´espai públic, construir habitatge protegit i crear nous equipaments´.

Concretament, l´Ajuntament inverteix 144 milions d´euros per construir 2.500 habitatges protegits, com ara les promocions dels carrers Aiguablava i Oristà, i els habitatges per a gent jove del passeig d´Andreu Nin, carrer de Manuel Sancho i passeig d´Urrutia, entre altres.

Alhora, l´Ajuntament invertirà 129 milions d´euros a Nou Barris per executar importants actuacions de manteniment i millora de l´espai públic. En total, en aquest mandat s´està actuant en una superfície de més de 100.000 metres quadrats amb més de 70 projectes urbanístics.

Així, es remodelen i urbanitzen noves places, carrers, jardins i parcs, es renova el paviment dels carrers i els serveis públics, com ara l´enllumenat i el clavegueram. També cal destacar la construcció del Pont del Congost, que permet que les persones que viuen a Vallbona puguin desplaçar-se a peu fins a Torre Baró.

La construcció d´aparcaments subterranis és una altra de les iniciatives que s´estan duent a terme en aquest mandat, amb una inversió de 33 milions d´euros. Destaquen els dels carrers de Miguel Hernández amb 478 places, el de Miquel Ferrà amb 322 places, el de Garrigó amb 278 places i altres aparcaments en projecte que tindran en conjunt més de 1.500 places.

Alhora, el regidor Julian també va subratllar que durant aquest mandat el barri de Roquetes es beneficiarà de la Llei de barris de la Generalitat, que té previst facilitar una sèrie d´ajuts que es destinaran a millorar l´espai públic, a crear espais verds, a rehabilitar i equipar edificis col·lectius i a programes de millora social, entre altres projectes.

Dins el conjunt d´inversió al districte de Nou Barris, cal fer una menció especial a l´illa d´equipaments de les antigues cotxeres de Borbó. Es preveu que aquest espai esdevingui una illa d´equipaments de salut, esports i cultura amb una gran zona verda.

En concret, s´hi construirà un nou centre d´atenció primària amb servei de radiologia, d´urgències sanitàries i de rehabilitació. També s´hi construirà un nou centre sociosanitari, un centre d´adults on es tractaran malalties relacionades amb la salut mental i un casal de gent gran.

També hi haurà una biblioteca per al barri, un equipament esportiu amb piscina coberta i un espai verd de més d´11.000 metres quadrats.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies