L´Ajuntament construirà 50 apartaments tutelats per a gent gran a Nou Barris

El lloguer mensual serà gratuït per als avis amb rendes molt baixes

L´Ajuntament de Barcelona construirà cinc blocs amb 316 nous pisos protegits destinats a les persones més grans de 65 anys, dels quals 50 seran a Nou Barris. A l´octubre, les persones que ho desitgin s´hi podran inscriure per optar a un d´ells. La quota màxima de lloguer mensual serà de 366,95 euros, però serà gratuït per als beneficiaris que tenen rendes molt baixes, que seran la majoria dels casos.
El president del Patronat Municipal de l´Habitatge, Eugeni Forradellas, i el regidor de Benestar Social, Ricard Gomà, van firmar el conveni per a l´impuls d´aquests immobles, que estaran a Sants-Montjuïc (70 vivendes), Horta-Guinardó (81), Nou Barris (50) i Sant Martí (dos blocs amb 76 i 39 pisos). També van anunciar la pròxima promoció de 209 apartaments més.
Els pisos estan destinats a persones que es valen per si mateixes, que fa un mínim de cinc anys que viuen a Barcelona, no tenen suport familiar sòlid i viuen de lloguer amb uns ingressos anuals inferiors a 2,5 vegades l´Indicador Públic de Rendes d´Efectes Múltiples (IPREM), que el 2006 és de 5.749 euros .
Com a novetat d´aquesta convocatòria, el municipi garanteix que els beneficiaris d´aquests pisos, una vegada n´hauran pagat el lloguer, disposin per a la resta de les seves despeses d´una quantitat mínima equivalent al 85% de l´Indicador de Renda de Suficiència (IRS, fixat per a aquest any en 7.137 euros), és a dir, que comptin amb 505 euros mensuals intocables per a les pròpies despeses, 150 euros més dels que podien disposar fins ara.
No obstant, Forradellas va recalcar que el consistori, de la mateixa manera que ha fet amb els beneficiaris de la primera convocatòria de pisos protegits per a gent gran, impulsada el 2002, subvencionarà amb la totalitat del lloguer les persones que no disposin d´una renda suficient. Com a exemple, el regidor va dir que les persones amb una renda de 6.500 euros anuals només pagaran per aquestes vivendes 36,11 euros mensuals, i únicament els que arribin als 13.000 pagaran la quota màxima de 366,95 euros de lloguer.
Els apartaments tenen una superfície d´entre 40 i 45 metres quadrats, dels quals set s´han adequat a persones amb mobilitat reduïda amb banys accessibles equipats amb dutxa, llums d´orientació d´emergència, alarmes centralitzades al bany i el dormitori per avisar en cas d´incidents i altres serveis adaptats en espais comunitaris, com una zona de bugaderia.
Així mateix, les finques disposen d´un servei de neteja d´espais comuns, manteniment, altes d´aigua i llum a nom de l´ajuntament, i la dotació del mobiliari d´ús personal, així com el sistema de teleassistència, que actualment ja arriba a 11.600 persones de la tercera edat.

Amb la construcció d´aquestes cinc promocions noves i dues més que es començaran a posar en marxa l´any que ve (amb 203 apartaments), a Nou Barris i Ciutat Vella, el municipi superarà l´objectiu que s´havia fixat al Pla Municipal d´Inclusió Social per al 2010 de comptar almenys amb 1.000 d´aquests pisos per a avis, ja que s´arribarà a les 1.128 vivendes a final de l´any que ve.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies