Ajuntament i veïns s´uneixen per millorar la convivència a Roquetes

Districte de Nou Barris es compromet a col·laborar per accelerar el procés de desnonament de les 6 cases ocupades

Els veïns de Roquetes van reunir-se ahir al vespre amb el regidor de Nou Barris, Ferran Julián, i els cossos de seguretat del districte a la Taula de Prevenció per demanar sol·lucions als problemes de convivència que tenen al seu barri. A les quatre cases ocupades per famílies gitanes durant l’estiu, se sumen dos més. Les ocupacions han creat un clima de crispació entre els veïns, que també han patit un incremenet de sorolls i actes incívics al barri durant les últimes setmanes. Els mossos d’esquadra i Districte han afirmat que col·laboraran amb el jutge per accelerar el procés de desallotjament de les famílies. De moment, estan treballant amb Serveis Socials i recopil·lant informació sobre les famílies que han ocupat les cases de cara a accelerar el possible desnonament. Els mossos també s´han compromés a mantenir una forta presència policial a les zones més conflictives com a mesura de prevenció.
Per la seva banda, l’Associació de Veïns de Roquetes ha demanat mediació social per ressoldre els problemes de convivència, i evitar un augment o un esclat de la tensió que es viu a bona part del barri. Des del Pla Comunitari de Roquetes s´ha fet un gran esforç per integrar tots els veïns dins el teixit social i fomentar la participació als actes del barri. Ara tenen por que uns fets puntuals suposin un pas enrere. ´Hem parlat de mesures concretes, de punts concrets on hi ha més delictes, o més problemes per sorolls… -explica Ferran Julián, regidor de Nou Barris- Llocs concrets on establirem actuacions per solucionar els problemes. A més, farem un pla de xoc. Clar que també es important veure com continuem col·laborant després amb els veïns per millorar la convivència al barri i fer complir les ordenances´. Els veïns i el Districte es tornaran a trobar el proper 15 d´octubre per avaluar conjuntament els resultats del pla de xoc.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies