TMB reforça 7 línies d´autobusos a Nou Barris

L´entitat metropolitana ha incrementat la flota de vehicles als trajectes amb més usuaris

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) acaba d’incorporar 35 autobusos estàndard de la casa Iveco, part dels quals serviran per reforçar el servei dels dies feiners en nou línies a partir d’aquest dimarts, 12 de setembre, i la resta substituiran vehicles antics. L’adquisició d’aquests vehicles forma part del Pla d’Actuació 2006 en el transport públic de Barcelona i l’àrea metropolitana, en què es preveuen diverses millores en qualitat i cobertura territorial de la xarxa d’autobusos de TMB, que transporta anualment 200 milions de persones.

Els nous vehicles Iveco pertanyen al model Irisbus Cityclass i han estat carrossats per NOGE. Tenen 12 metres de longitud i capacitat per a 95 persones, 25 de les quals assegudes i 2 en les places reservades a persones amb mobilitat reduïda. El propulsor és dièsel i compleix la normativa europea en matèria de protecció ambiental.

Com totes les unitats que s’incorporen recentment a TMB, els Irisbus Cityclass són de sòl baix antilliscant per facilitar l’accés i el desplaçament per l’interior, i disposen d’elements de confort com ara la climatització i renovació d’aire, els seients ergonòmics i la suspensió pneumàtica integral.

Aquests 35 vehicles s’afegeixen als que s’han incorporat des de la primavera passada: 50 estàndard i 9 articulats del tipus Mercedes Irisbus, 9 articulats MAN i 10 microbusos Mercedes Sprinter. A finals d’any s’ha previst que arribin 90 vehicles més, entre estàndards i articulats, tots propulsats per gas natural compromit. Sumant-hi les 12 unitats de dos pisos per al Barcelona Bus Turístic (de les quals 6 ja estan circulant), són en total 215 els vehicles que entren a la flota de TMB aquest any, el 70% per a substitució i el 30% per a increment d’oferta. D’aquests 215, 119 ja són operatius en aquests moments.

Les línies que s´han reforçat al nostre districte els dies feiners han estat escollides pel seu alt nivell de demanda i són les següents:

11: Trinitat Vella – Roquetes
12: Pl. Virrei Amat – Via Favència
27: Pl. Espanya – Roquetes
32: Estació de Sants – Roquetes
34: Sarrià – Pl. Virrei Amat
47: Pl. Catalunya – Canyelles
74: Zona Universitària – Fabra i Puig

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies