Els veïns de Trinitat Nova també posen la seva pedra al futur barri

Un grup de voluntaris elabora mosaïcs per als nous carrers i places

El barri de la Trinitat Nova viu immers en la seva remodelació per sortir del malson de l’aluminosi. Els seus veïns treballen perquè el seu nou barri sigui sostenible i ecològic. A més, també volen participar en els acabaments dels espais públics a través del projecte Mosaic. Aquest programa consisteix en l’elaboració per part dels veïns de mosaics amb trossos de marbre o pedra, que acabaran a les noves places. ´Ens porten les pedres, que normalment són restes de ceràmiques i marbres de cuines, banys,… Aquests trossos els piquem i els donem forma perquè s´adaptin als dibuixos que hem fet. I els anem col·locant.- ens explica la Montse Berruezo, una veïna de Trinitat Nova que treballa en el projecte Mosaic – Després el fixarem amb ciment i el polirem.´
La Montse, juntament amb altres veïns i veïnes, acaben aquest dies un mosaic del joc de la xarranxa. Un cop acabat, el traslladaran a la plaça interior dels nous edificis de la primera fase de remodelació de Trinitat Nova. Allà ja existeixen altres peces fetes pel grup de Mosaic, com aquestes 5 frases que recorden els 5 continents. També han preparat una còpia del castell de Torre Baró. Per a les properes promocions, ja pensen en nous dissenys. ´Es tracta de treure una mica el gris de les noves zones. Amb els mosaics li donem una mica de color i alegria, sobretot amb els jocs infantils. – afegeix la Piedad Sánchez, membre del projecte Mosaic de Trinitat Nova- Quan ens van presentar el projecte ens va agradar molt la idea i vam crear aquest grup de treball.´
L´Ajuntament de Barcelona ha atorgat el Premi Barcelona Associacionsa aquest projecte pel foment de la participació ciutadana. Un regal artesà fet per veïns que perdurarà al nou barri.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies