Els alumnes del CEIP Antaviana donen nom a alguns carrers de Roquetes

Els nens i nenes s´inspiren en l´entorn i en la història del barri per batejar indrets que no figuren al nomenclàtor

Els nens de l’escola Antaviana es van adonar fa un temps que al seu barri, Roquetes, hi havia alguns carrers i places sense nom. Per això van pensar en batejar-los. Finalment, van proposar alguns noms a l’Ajuntament i se’ls han aprovat. Primer va ser el Passatge Antaviana, el passatge a través del qual entren a l´escola. ´Com no tenia nom, els escombriaires no el tenien a la llista, no passaven a netejar i estava molt brut´, expliquen alguns nens i nens.
Vist l´èxit, durant el curs passat es van posar a buscar noms per altres indrets del barri. I en van sortir unes propostes que primerament va acceptar la Plataforma d´Entitats de Roquetes i després va arribar a l´Ajuntament. Al darrer Consell Plenari de Nou Barris es van aprovar alguns dels noms proposats: carrer del Bosc de Roquetes, carrer del Mirador de Llobera i plaça Salvador Puig Antich. El carrer del Bosc de Roquetes és un carrer zigzaguejant que parteix del carrer Mina de la Ciutat i acaba darrera la Comissària dels Mossos d´Esquadra (c/Aiguablava). ´L´hem anomenat Bosc de Roquetes perquè hi ha uns quants pins i és el que ens agradaria que fós, un bosc´, expliquen la Tamara i l´Amina, dues alumnes de l´escola Antaviana. El carrer del Mirador de Llobera també té una explicació física. ´És el camí que utilitzem per baixar del Mirador de Torre Baró fins al carrer Llobera´, afegeixen la Tamara i l´Amina. La plaça Salvador Puig Antich és l´espai que fins ara es coneixia popularment com la plaça del Carib o ´el Campillo´. ´Aquí veníem molt a jugar, fins que van començar les obres de l´aparcament. Tenim ganes que acabin ja per recuperar la plaça´ – asseguren el Pedro i el René, altres dos alumnes de l´escola Antaviana. ´El nom el van triar després que els hi expliquèssim que havíem trobat escrits els cognoms de Puig Antic en un mapa antic del barri que vam consultar a l´Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris – explica en Xavier Garriga, un dels professors que van treballar el projecte amb els alumnes – I com Roquetes és un barri molt lluitador i n´hi ha altres carrers dedicats a lluitadors antifranquistes, crèiem que quedaria bé´.

Aquests són alguns exemples dels carrers batejats pels alumnes de l’escola Antaviana que ja han estat aprovats per l’Ajuntament de Barcelona. La iniciativa va sorgir dins una assignatura on estudien el barri. ´Tots els cursos estudien algun aspecte de Roquetes o del districte, i en un cas, vam estudiar l´orígen dels noms dels carrers. I ens va sorprendre veure que en quedaven alguns sense batejar, i els hi vam proposar donar-li´s nosaltres un nom – recorda en Xavier Garriga – Aquesta és una bona manera de fer-se seu el barri, i sentir-lo´. Roquetes està en ple procés de canvi, el que fa que encara quedin espais sense nom. Els alumnes de l´escola Antaviana estan disposats a posar-hi remei, i estudiar en un futur altres noms per a aquests racons anònims.

A la imatge, quatre dels nens i nenes que han participat en el projecte passegen pel nou carrer del Bosc de Roquetes.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies