13 barris per a Nou Barris

L´Ajuntament aprova la nova divisió territorial per al districte

El Consell Plenari de Nou Barris ha aprovat la nova divisió marcada pel projecte de la ´Nova Barcelona dels Barris´. Nou Barris passa de 14 a 13 barris, amb la unió de Torre Llobeta i Vilapicina. La nova divisió respecta en general les fronteres tradicionals entre els barris. Fins i tot hi ha alguns casos on, tot i ser barris petits, se’ls ha respectat per qüestions d’identitat o geogràfiques. Un clar exemple és Vallbona. ´Les divisions s´han fet tenint en compte la identitat i els aspectes geogràfics. – explica Ferran Julián, regidor del Districte de Nou Barris – És evident que Vallbona, tot i que no arriba als 1.000 habitants, està separada de la resta de barris per les vies de la renfe i les autopistes.´
Altre cas és el de Can Peguera, on els mateixos veïns van fer un refèrendum per decidir si s’annexionaven o no al Turó de la Peira. ´Can Peguera és un barri amb una personalitat pròpia, per la seva història i caracterísiques, el seu tipus d´edificació coneguda popularment com ´les cases barates´, afegeix Ferran Julián. ´No volíem que el nostre barri Can Peguera fos absorvit per altres barris – comenta Pep Ortíz, president de l´Associació de Veïns de Can Peguera – El tarannà del nostre barri no té res a veure amb els dels barris veïns. Durant les festes majors vam fer un referèndum on van participar més del 60% dels veïns i va guanyar de manera aclaparadora la no annexió a cap altre barri.´
Tres dels barris fronterers amb Collserola, Canyelles, Torre Baró i Ciutat Meridiana, incorporen a la seva delimitació zones de la serra. Tot i que hi ha hagut moments de desavinença a l’hora de traçar les línies, al final el consens s’ha imposat entre tots els barris.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies