Restriccions de trànsit per Nadal

L´oferta de transport públic incrementa un 20% i s´aplica el mateix pla de neteja i seguretat del 2005

L´Ajuntament engega aquesta setmana un dispositiu especial de circulació, seguretat i neteja per als pròxims dies festius. Enguany, tots els districtes tindran restriccions de trànsit per evitar col.lapses. Aquesta mesura abans només s´aplicava a dos districtes, Ciutat Vella i l´Eixample. La tendència dels últims anys és un progressiu descens dels problemes de trànsit al centre de la ciutat, un descens que va lligat al creixement de l´activitat comercial als diferents barris.
Aquest any, en funció de la densitat circulatòria, es tallarà l´accés o s´aplicaran altres mesures com la modificació dels temps semafòrics seguint un mapa de zones d´actuació preferent. Ciutat Vella, excloent la Barceloneta, continua essent la zona principal, i també el sector de l´Eixample comprès per la plaça de Catalunya, la Rambla, la Gran Via i el passeig de Gràcia.

A partir d´aquí, el radi d´actuació s´estén pels vuit districtes restants, en 21 punts diferents. Entre aquests destaquen els eixos comercials de Sants, les Corts, Gràcia, Horta, Sant Andreu, Poblenou, la Verneda i Nou Bulevards (Nou Barris). També apareixen els entorns de les grans superfícies comercials.
A més de regular el trànsit, la Guàrdia Urbana vetllarà en aquests espais per evitar el bloqueig de les cruïlles, l´ocupació antireglamentà ria del carril bus i la càrrega i descàrrega, i l´estacionament en voreres. Aquestes mesures es complementaran amb l´habitual reforç del transport públic, que aquest any també és significatiu. El metro augmentarà el servei un 23%, respecte al mateix període del 2005, els dies festius amb obertura comercial, i un 5% els dissabtes.
La freqüència de pas dels autobusos augmentarà un 20% en les línies que passen pel centre i els eixos comercials durant la setmana prèvia al 25 de desembre i els festius, i també hi haurà més servei de tramvia. Aquests transports funcionaran tota la nit de cap d´any.
Pel que fa a la neteja i la seguretat es repeteix l´operatiu especial desplegat l´any passat. La campanya municipal, que es prolongarà fins al 15 de gener, inclou 218 punts de recollida d´arbres nadalencs i un operatiu de seguretat i civisme que, l´última nit de l´any, repetirà la prohibició de portar ampolles i vasos de vidre a la plaça de Catalunya i els voltants. En aquestes zones es repartiran 8.000 gots de plàstic.

A la imatge, les zones comercials del districte de Nou Barris on la Guàrdia Urbana modificarà el temps dels semàfors o tallarà el trànsit si fos necessari.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies