Luis Miguel Guerra presenta la seva novel.la històrica ´La peste negra´ a Els Propis

L´historiador i professor de Nou Barris proposa un viatge per l´Europa del segle XIV a través d´un metge cristià, un metge jueu i un metge àrab

‘La peste negra. Pronto, lejos y tarde.’ Aquest és el nom de la novel·la històrica que presenta aquesta tarda Luis Miguel Guerra al local de Els Propis (Via Júlia, 201-203) a partir de les 18.30h. Es tracta de la primera novel·la d’aquest llicenciat en Geografia i Història i actualment profesor de l’institut Santapau-Pifma, al barri de Porta. Sorgida després de 7 anys de treball, el llibre ha rebut una gran acollida. Ja s’ha esgotat la primera edició i ja va per la segona. Guerra afronta a la seva història els devastadors efectes de la pesta negra, que assola Europa a mitjan segle XIV, just quan el papa Clement VI convoca un concili de metges per tractar d´acabar amb la pandèmia. Ahmed, un àrab cordovès, Moisés un jueu català i el catòlic florentino Doménico Tornaquinci, seran els encarregats de seguir una pista sobre un remei que sembla guarir la pesta i que està tenint èxit en un poble d´Espanya. El que aparentment hauria de ser un viatge sense problemes, es va complicant al ser víctimes d´estranys atacs, dirigits per algú que coneix la seva missió molt bé. L´autor, a més de desenvolupar un trama d´aventures en un entorn que ens retrata fidelment la situació europea, aprofita el viatge per a establir una sèrie de debats entre els nostres tres protagonistes, donant-nos una visió molt interessants de les relacions, coincidències i diferències entre les tres cultures: àrab, jueva i cristiana. Luis Miguel Guerra planteja amb aquesta novel·la temes d´actualitat: el xoc de civilitzacions, la fanatització de les masses amb arguments religiosos, els interessos ocults dels governants i la seva incidència en l´esdevenir de la història, la lluita entre la ciència
Luis Miguel Guerra prepara actualment la seva segona novel·la, centrada en el Desastre d’Annual, a la Melilla de 1921. A la presentació del llibre, hi intervindrà l’autor i el comissionat de l’alcalde de Barcelona, Manuel Pérez.

Presentació del llibre ‘La peste negra’, de Luís Miguel Guerra
Editorial Edhasa
Lloc: Els Propis (Via Júlia 201-203)
Hora: 18,30h.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies