Serveis Funeraris inicia la rehabilitació de la façana de la masia de Can Valent

Els veïns de Porta proposen per al casalot un ús social com a casal de joves o museu agrícola

Una bastida de Serveis Funeraris tapa aquests dies la façana de la masia de Can Valent. L’empresa rehabilitarà part de l’estructura d’aquest casalot que data del s. XII i figura al Catàleg d’Edificis Històrics i Artístics. La masia está situada a l’illa del cementiri de Sant Andreu, i segons la normativa urbanística, el seu ús està definit com a funerari. Però els veïns estan a l’espera d’una possible requalificació del terreny. ´Hem parlat amb l´Ajuntament i ens han dit que s´està tramitant la requalificació del camp de futbol de la Damm, que a l´igual que la masia, també està a menys de 25 metres del cementiri – explica Laurio Pediguero, president de l´Associació de Veïns de Porta- Si s´aconsegueix, després es requalificarà la masia´. Aleshores, una de les propostes veïnals passa per convertir Can Valent en un museu agrícola. ´Podria ser un casal de joves o un museu agrícola, on els nens i nenes vinguessin amb l´escola per veure com es feien les feines del camp, on hi hagin exposades les eines,… I on puguin veure com es fa tot el treball avui dia´, afegeix Laurio Perdiguero. El projecte de museu enllaçaria amb el pasat rural dels terrenys de Renfe Meridiana, plens de torrents i camps de conreu.
Els veïns de Porta reivindicaven des de fa temps la rehabilitació de la masia, abandonada als anys 80. En els darrers anys, Can Valent ha patit diferents actes vandàlics i el seu estat empitjorava cada cop més.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió