La Generalitat subvenciona el 40% del cost de les rehabilitacions d´edificis de Prosperitat

Els ajuts econòmics es concedeixen a les comunitats de veïns per millorar estructures, instal·lacions i aïllaments

El nucli antic del barri de la Prosperitat figura entre els 15 barris declarats Àrees de Rehabilitació Integral recentment pel Govern de la Generalitat. A efectes pràctics, la Prosperitat rep una forta ajuda per millorar l´aspecte i la seguretat dels seus edificis. El barri ha estat declarat com a àrea de rehabilitació integral i rebrà més d´un milió d´euros per millorar façanes i estructures, i també els aïllaments i les instal·lacions. Un miler de blocs poden beneficiar-se d´aquests ajuts. La Generalitat subvencionarà el 40% del cost de l´obra a fons perdut, amb un màxim de 4.500 euros per habitatge. Els ajuts faciliten l´acord entre els propietaris i agilitzen el procés de decisió a l´hora de rehabilitar l´edifici. ´Abans els ajuts depenien dels ingresos de cada veí, i els que més cobren havien de pagar més, i hi havia problemes perquè es posessin d´acord els veïns en engegar una rehabilitació – explica Ferran Julián, regidor Nou Barris – Ara, en canvi, aquests ajuts van a parar a la comunitat de propietaris, és una ajuda global. No és té en compte els ingresos sinó el nombre de veïns que hi viuen a la finca. L´ojectiu és precisament que es decideixin a rehabilitar´.
Per acollir-se a aquests ajuts, els veïns s´han d´adreçar a l´oficina d´habitatge del districte de Nou Barris (c/Doctor Pi i Molist, 133 /Tel: 932 916 879). Una comissió tècnica de la Generalitat valora el grau de necessitat de la rehabilitació i aprovarà o no les subvencions.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies