La biblioteca de la Zona Nord obrirà la primavera del 2008

L´empresa Pronoba inicia les obres de l´edifici situat entre els barris de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona

La biblioteca de la Zona Nord de Nou Barris (Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona) ja està en obres. L´empresa municipal Pro Nou Barris (Pronoba) ha iniciat els treballs per construir l´edifici que acollirà la biblioteca. Segons les previsions, les obres duraran setze mesos i, per tant, el sector nord de Nou Barris no estrenarà biblioteca pública fins aproximadament l´abril del 2008.

La nova biblioteca de la xarxa pública de la Diputació de Barcelona, se situarà en un talús de 24 metres de desnivell situat entre el carrer de Vallcivera i l´avinguda de Vallbona. Aquest espai esdevindrà, en el futur, un espai singular de la zona nord. La nova biblioteca serà un edifici singular i integrat a l´entorn de tots tres barris, molt a prop de la L11 del metro lleuger i de l´estació de Renfe de Torre Baró.

El nou edifici serà totalment accessible i adaptat, i tindrà un ascensor panoràmic des del carrer Vallcivera. Constarà de dos plantes amb els serveis característics d´una biblioteca: vestíbul i accés, espai polivalent, espai de consulta de fons general, infantil, aula d´informàtica, aula de suport, espais de treball intern, magatzem i serveis generals.

A hores d´ara s´estan fent els treballs previs per iniciar les obres de construcció. És a dir, s´ha tancat el solar, s´han habilitat els camins d´accés i es treu la vegetació. L´edifici s´integrarà dins la muntanya i per això s´està fent un buidat, per encabir-lo dins el perfil actual. La façana disposarà d´uns plafons metàl.lics que actuaran de tamissos de llum i la coberta serà vegetal, similar a l´entorn. L´obra costarà prop de 3 milions d´euros.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies