Roquetes aposta per la convivència

Dos mediadors interculturals ressoldran els conflictes entre els veïns

Els veïns de les Roquetes aposten per la convivència i el civisme al seu barri. Però la bona entesa entre els veïns a vegades és díficil de trobar. És per això que des de l’Associació de veïns de Roquetes sempre s’ha demanat ajuda, reclamant figures com l’educador de carrer o el mediador intercultural.
Després de l’estiu, Les Roquetes va viure durant unes setmanes un clima de tensió. Unes famílies gitanes havien ocupat unes cases a la part alta de Les Roquetes i la fràgil convivència entre veïns es va esquerdar. Entre d’altres mesures, L’Ajuntament de Barcelona es va comprometre a treballar a través de mediadors interculturals alguns aspectes socials que preocupaven als veïns. Des de fa un parell de setmanes, 2 mediadors treballen per analitzar la situació al barri de Roquetes i trobar sol•lucions als diferents conflictes entre veïns. ´Hi ha molts aspectes que ens preocupen – explica l´Amparo Iturriaga, de la Plataforma d´Entitats de Roquetes – Per exemple, l´absentisme escolar, hi ha nens i nenes a Roquetes que no estan escolaritzats, i per millorar la nostra societat l´educació és un factor important. També s´han de controlar els sorolls, sobretot als espais públics com les places, la velocitat dels cotxes dins el nostre barri,…´.
Des de Districte de Nou Barris, el Regidor Ferran Julián destaca una part interessant del treball que desenvoluparan els 2 mediadors interculturals, un paio i l´altre gitano: ´la part possitiva és que no només treballaran amb les famílies gitanes, sinó amb totes les famílies i veïns del barri. Ja que es tracta d´apropar postures´.
Els mediadors treballen conjuntament amb els educadors de carrer que ja passejen pel barri i la resta d’entitats de la Plataforma de Roquetes. En un principi, s’estaran fins al juny, però el més segur és que continuïn la seva tasca un any més.


Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies