Districte analitza el comerç de Ciutat Meridiana i el Turó de la Peira

L´objectiu és evitar la concentració de botigues del mateix ram i crear xarxes de relació entre els comerciants

Als barris del Turó de la Peira i Ciutat Meridiana hi ha hagut un increment de nous comerços, la majoria regentats per estrangers. Això preocupa els botiguers de sempre.´A la majoria dels casos, la gent que ve del Marroc obre carnisseries islàmiques, els que vénen del Paquistan obren petits supermercats i venen de tot… -explica la Hassnaa, una comercianta de Ciutat Meridiana- Però a la meva família tenim una mentalitat diferent i vam agafar fa dos anys una papereria en traspàs i vam continuar amb l´activitat. Pensàvem que seria un bon negoci perquè hi ha escoles a prop, però al darrer any les vendes han caigut molt´. A la Hassnaa (a la foto, al seu negoci), com a altres comerciants, les coses no li van gaire bé, després de l´obertura d´altres comerços com els basars, on es ven de tot a preus més econòmics. La Hassnaa pensa que caldria distribuir millor el comerç a Ciutat Meridiana. No és l´única comercianta que es queixa de la concentració de botigues d´un mateix ram al barri. Per això, el Districte de Nou Barris està realitzant un estudi sobre la realitat comercial de Ciutat Meridiana i el Turó de la Peira. ´Fins a l´estiu, un inspector visitarà tots els establiments, comprovant les llicències, i els tipus de productes que es venen – afirma Ferran Julián, regidor de Nou Barris – després, quan tinguem un mapa comercial de les dues zones, el que volem és potenciar la relació entre tots els comerciants´.

A altres districtes com, per exemple, l´Eixample també els preocupa el desequilibri de l´oferta de productes i la concentració de determinats tipus de comerços en determinades zones com ara l´anomenada ´chinatown´. Allà l´Ajuntament està elaborant una normativa que reguli el tipus d´activitat i la proximitat entre les botigues per evitar els anomenats ´guetos comercials´.


Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies