Prosperitat serà zona 30

L´Ajuntament limitarà la velocitat dels vehicles dins el barri a partir de març

La velocitat màxima per circular dins el barri de la Prosperitat ben aviat no passarà dels 30 quilòmetres l’hora. L’Ajuntament de Barcelona ja va fer a l´estiu una prova pilot al centre de Sant Andreu per pacificar el trànsit. Davant els bons resultats s’ha decidit estrendre la mesura a altres barris.
A partir del 18 de març, es pintara sobre la calçada dels carrers de la Prosperitat un cercle vermell i blanc amb el número 30 dins. Serà la màxima velocitat permesa als conductors. Les entrades a la nova ‘zona 30’ estaran senyalitzades amb un color rogenc a la calçada. També es col.locaran tacs sonors d´advertència al paviment.
La implantació de la ‘zona 30’ vol augmentar la superfície i la qualitat de la xarxa viària dels vianants. La resticció també millora la seguretat i la convivència entre els diferents vehicles.
A Sant Andreu, els accidents a l´interior de l´àrea delimitada han baixat un 27% i el número de vianants en zones comercials han crescut en un 200%, també l´ús de la bici per la calçada. A la prova pilot, el 80% dels conductors han respectat el nou límit de velocitat. L’altre 20% va ser amonestat per la Guàrdia Urbana, però no se´ls va multar. Aquest any, a les noves zones 30 és mantindrà la mateixa filosofia d’avís sense sanció.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies