Els expropiats de la part alta de Torre Baró reclamen indemnitzacions més altes

L´Ajuntament manté els barems econòmics legals i els ofereix un pis de protecció oficial al barri

Els veïns de la part alta de Torre Baró no estan d’acord amb les condicions d’expropiació que s’estan aplicant al barri. El pla especial de reforma interior, signat als anys 80, preveu una redistribució dels habitatges i la recuperació d’una part de la serra de Collserola. El veïns de la part alta han de marxar, però no estan d’acord amb les indemnitzacions, que segons informen els mateixos veïns no arriben als 60.000 euros.
´Nosaltres tenim una casa petita de 50 metres quadrats i un terreny de 200 metres, i l´Ajuntament al principi ens oferia 33.000 euros, no arriba als 5 milions i mig de les antigues pessetes- explica el José Antonio Moreno, un veí afectat de les expropiacions – Sabem que la zona on tenim la casa és zona forestal, i passarà a ser un bé comú. Però l´únic que perd és el propietari. És per això que vam impugnar als tribunals i hem arribat a un acord final que només ha apujat l´oferta en un milió de les antigues pessetes.´
Aquesta és la situació que afronten molts veïns de la part alta de Torre Baró. Els últims mesos, han rebut les cartes d´expropiació. En alguns casos per fer equipaments, altres per a zona verda o zona forestal. A la tristesa de perdre la casa de tota la vida, s´afegeixen les baixes indemnitzacions. Des de l´Ajuntament es defensa que el preu fixat s´ajusta als barems legals. Segons el Pla de Reforma Interior de Torre Baró, en el propers anys s´enderrocarà una part del barri i amb el temps, s´espera que els veïns de la part alta baixin al nou centre del barri. ´El pla de reforma interior de Torre Baró ja preveia que aquest veïns havien de marxar.- explica Ferran Julián, regidor del Districte de Nou Barris- A banda de les indemnitzacions, tots ells tenen opció a un habitatge de protecció oficial dels que s´estan construïnt a la part baixa del barri. Hi ha veïns, els de la part més elevada, que fins i tot poden conservar les seves cases però sense tenir permisos d´obres majors. La nostra intenció és que amb el temps aquests veïns es traslladin a la part més baixa o central del barri.´
El Districte de Nou Barris s´ha compromès a reunir-se amb el veïns al març per explicar les actuacions a la zona. Els afectats han denunciat el cas a la síndica de Greuges de Barcelona, que ha obert un expedient per estudiar el cas.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies