Barcelona plora la desaparició del seu cronista

Un miler de persones van acomiadar ahir al periodista i escriptor Josep Maria Huertas Claveria

Barcelona es va acomiadar ahir del seu gran cronista, Josep Maria Huertas Claveria, mort la matinada de diumenge als 67 anys d´edat, després de patir una ambòlia el passat divendres.

Josep Maria Huertas Claveria va néixer a Barcelona 24 de novembre de 1939 i va estar vinculat sempre molt estretament al barri del Poblenou. Va niciar la seva carrera periodística al setmanari ´Signo´ per continuar després en diferents diaris barcelonins: ´El Correo Catalán´, ´Tele/exprés´, ´El Periódico´, ´Diari de Barcelona´, ´L´Avui´ i ´La Vanguardia´. A més, va dirigir les revistes ´Oriflama´ i ´Quatre Cantons´. El juny de l’any 1975 va protagonitzar un episodi que va mobilitzar la professió periodística en defensa de la llibertat d’expressió. Arran d’un article publicat a Tele/exprés, fou jutjat en Consell de Guerra acusat d´injúries a l´exèrcit per relacionar alguns prostíbuls de Barcelona amb vídues de militars. Per aquest fet va ser empresonat vuit mesos a la Model.

Actualment era el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya i havia rebut el guardó ´Ofici de Periodista´ per la seva trajectòria professional, a més de la medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona que li va ser atorgada l´any 1988.

Huertas Calveria va escriure, en solitari o amb altres autors, més de 50 llibres sobre joventut, el moviment obrer, el periodisme i, les seves obres més reconegudes, sobre Barcelona, una ciutat que coneixia al detall. Cada barri, cada anècdota… Res no s´escapava a la ploma de Huertas Claveria. Se´l podia veure a nombrosos actes relacionats amb la història dels barris, o simplement passejant, o elaborant alguna de les seves guies de recomanacions per conéixer millor la ciutat.

A la imatge, veiem a Josep Maria Huertas Claveria en un acte del vintè aniversari de l´Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, ara fa dos anys.

periodísticaNotícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies