Les escales de Canfranc deixen de ser un problema

Els veïns del Turó de la Peira estrenen un nou ascensor i passarel·la entre el passeig de Fabra i Puig i el carrer de Cadí

Els veïns del Turó de la Peira van estrenar ahir al migdia l´ascensor i la passarel·la que salva el fort desnivell al carrer Canfranc. Fins ara els veïns del Turó havien de pujar i baixar escales per accedir al seu barri quan venien del passeig de Fabra i Puig o de l´estació del metro. Els que més patien eren la gent gran i aquells que venien de comprar carregats amb bosses o carros. El nou ascensor facilita també l’accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Els veïns portaven 15 anys reclamant, com a mínim, la instal·lació d´unes escales mecàniques en aquest tram, molt transitat. Al final l´Ajuntament i l´Associació de Veïns van decidir-se per la insta·lació de l´ascensor, ja que facilita l´accés a tothom. Tant l´ascensor com la passarel·la s´han instal·lat en un dels laterals del carrer de Canfranc de manera que no perjudiqui la intimitat als blocs veïns.

L´ascensor i la passarel.la salven el desnivell de més de vuit metres que hi ha entre el passeig de Fabra i Puig i el carrer de Cadí, a través del carrer de Canfranc. A més de la instal.lació de l´ascensor, les obres fetes per l´empresa municipal Pronoubarris han inclós la millora de la zona enjardinada, la plantació de nou arbrat, la rehabilitació del mur i la barana existent, el soterrament de les línies elèctriques i de telefonia, la reparació de l´escala, la creació de nous embornals a connectar a la xarxa de clavegueram i la renovació de l´enllumenat públic.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió