Lassanya vegetal alternativa

Verdures a la taula que substitueixen avui la carn

Per cuinar una bona lassanya no és necessari fer servir carn. Si seguiu les indicacions que us proposem podreu gaudir d´un bon plat a taula sense carn, tal i com marca la tradició de la Quaresma, i sense haver de menjar peix, si no us ve de gust. Primer de tot fem una llista amb els ingredients que necessitem:

2 carbassons grans, han de poder treure´s rodanxes transversals, que serviran per a substituir la pasta.
1 ceba.
2 pastanagues.
1 pebrot vermell.
Pebrots del padró (són verds, petits i de tant en tant trobes algun que pica molt).
Oli d´oliva.
Pebre.

Per a la beixamel
Una cullerada d´oli d´oliva.
Una cullerada de farina.
Brou de verdures.
Sal i qualsevol altra verdura que s´us ocorri.

Ara que ja ho tenim tot, seguirem amb l´elaboració de la lassanya. Per començar, cal tallar el carbassó en rodanxes transversals, el més fines possibles. Amb la resta de les verdures, el tall serà al gust, però és interessant que cadascuna tingui una forma i un grossor, per això de la diversitat: a les pastanagues els hi va molt bé anar rallades (es pot fer amb el pelador de patates i queden perfectes), els pebrots del padró queden preciosos en cercles petits, el pebrot vermell en forma de juliana i la ceba en cercles també, tot i que com tot, és qüestió de gustos.
En una font de forn untada en oli d´oliva es van alternant una capa de carbassons per una de verdura. Queda molt millor si les verdures van per capes separades: la ceba en una, el pebrot en una altra, la pastanaga en una altra… A cada capa es posa sal i pebre lleument en el moment de ser muntada. És convenient que cada dues capes es llencin unes gotetes d´oli d´oliva per a donar sabor, però molt poc. Ho introduïm en el forn a foc mig. El temps depèn del grossor de la lassanya i de les capes en si (per això és convenient que estigui tot ben finet), però segurament serà més de mitja hora.
Mentre es cuina a foc mig, anem preparant la beixamel, posant en una paella l´oli d´oliva i torrant la farina (la farina ha d´estar ben torrada). Una vegada torrada (insistim, ben torrada), afegim a poc a poc el brou de verdures i l´anem salant. És convenient que s´afegeixi una petita quantitat de brou, es remeni i es torni a afegir més brou. La quantitat de brou és opcional, depèn de l´espessa que es desitgi la beixamel. Quan la lassanya estigui llesta, aboquem la beixamel per damunt.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies