Els bunyols de vent, els dolços que arriben amb la Quaresma

Us atreviu a cuinar vosaltes mateixos aquests deliciosos dolços?

La Quaresma era un període d’austeritat i penitència. Tot i axí, la carn i el dejú es combinaven amb dolços tradicionals que no passen de moda. És el cas dels bunyols de vent o de Quaresma. Ja fa uns dies que als aparadors de les pastisseries s’hi poden veure. També coneguts com a bunyols de Quaresma, són un dolç molt típic d’aquesta època. Si voleu aprofitar aquests dies de temps lliure per cuinar vosaltres mateixos uns bons bunyols de vent, i alhora, estalviar-vos uns quants euros, podeu seguir la recepta que us proposem.

Què necessiteu?

Els següents ingredients:
250 grams de farina per fer postres
150 grams de sucre
¼ de litre de llet (un got gran)
Raspadura de pell de llimona
Llevat (una cullerada de postres)
2 ous
1 copeta d´anís
Oli d´oliva

I a més:

Recipient gran (tipus bol gran)
Diversos plats
Batedora manual de barnilles o forquilla
Batedora elèctrica
Paella
Cullera sopera

– Preparació:
Primer es barreja la llet, el sucre, la pell de llimona, el llevat i els rovells d’ou. Es fa una massa i es deixa reposar durant 1 hora. Es munten les clares a punt de neu i s´afegeixen a la massa amb l’anís. Es bat tot amb la batedora. S’agafen cullerades d´aquesta barreja i es tiren en força oli ben calent fins que es fregeixen els bunyols. Quan estan fets s´hi tira sucre per sobre.

En un recipient gran barregeu la llet, la farina, el sucre, la pell de llimona raspada, el llevat i els rovells d´ou. Ara, remeneu bé els ingredients perquè quedin ben barrejats i deixeu reposar la massa que heu obtingut durant una hora.

Mentre la massa reposa, agafeu el plat on teniu les clares i comenceu a batre-les amb força (ho podeu fer amb una forquilla o millor amb una batedora manual de barnilles) fins que estiguin al punt de neu. Després, afegiu les clares al punt de neu a la massa que ja ha reposat i remulleu-ho amb un rajolí d´anís… però no gaire, eh!! I, a continuació, passeu-ho tot per la batedora elèctrica, perquè quedi ben barrejat.

Un cop teniu fet tots aquests passos, només queda posar els bunyols al foc! Cal que poseu força oli en una paella i quan estigui calent, aboqueu-hi diverses cullerades soperes de massa disperses. Ja veureu com la massa es fregeix, s´infla i es converteix en un deliciós bunyol.

No us oblideu de l´últim i definitiu pas. Per acabar de donar l´últim retoc als vostres bunyols de vent, un cop estiguin fregits i col·locats en una safata, espolseu-hi per sobre una mica de sucre i… mmm… A gaudir-los!!

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies