Planificant les activitats estiuenques infantils

El proper dimecres s´obren les inscripcions per a les colònies i campus d´estiu a Barcelona

Encara que ens sembli que l´estiu encara queda lluny, és hora de començar a planejar el nostre tmeps lliure, per evitar sorpreses desagradables d´última hora. Especialment pel que fa a aquells pares i mares que tinguin pensat apuntar els seus fills a algunes de les colònies o campus esportius que organitza l´Ajuntament de Barcelona. Les places sempre són limitades i per tant, cal afanyar-se! Les inscripcions comencen el proper dia 5. Consulteu els horaris i els dies que ha establert cada entitat organitzadora. En el cas dels Campus Olímpia, pareu atenció especial al calendari i al procediment específic d’inscripció. Cada entitat organitzadora disposa d’un punt d’inscripció per a les seves activitats. En el cas dels Campus Olímpia, cal destacar el Parc Esportiu Municipal Can Dragó, com a únic centre de Nou Barris.

També és important tenir en compte que la campanya vol garantir la participació i l’accés de tots els infants i adolescents al conjunt de l’oferta d’activitats. Com cada any, i per garantir l’accés dels nens i nenes de famílies amb dificultats econòmiques, l’Ajuntament activa un ampli sistema de beques adreçat a les unitats familiars que tenen uns ingressos iguals o inferiors a la quantitat de 8.921,50 euros bruts anuals per cada membre de la unitat familiar. Es pot sol·licitar ajut per a tots els infants de la unitat familiar que vulguin participar en activitats, uns ajuts que en cap cas superaran el 90% del preu total de l’activitat. L’accés als trams d’ajuts econòmics dependrà de la renda personal disponible anual de la família, segons els nivells de renda del quadre següent:

De 0 a 3.50090%
De 3.501 a 5.50060%
De 5.501 a 8.92130%

Per calcular la renda personal disponible anual en cada cas, s’han de dividir els ingressos anuals declarats entre el nombre total de membres de la unitat familiar, tenint en compte que un membre de la unitat familiar amb discapacitat compta com a dos. Pel que fa al nombre de places becades per a cada activitat, s’atorgaran tants ajuts com permeti el pressupost municipal destinat a aquest efecte o els recursos econòmics dels equipaments municipals organitzadors.

Es becarà un màxim de 10 dies per infant en el cas dels casals d’estiu i Campus Olímpia, i de 14 dies per infant en el cas de les colònies, campaments i rutes i estades fora de Catalunya.

Les persones interessades a sol·licitar l’ajut econòmic s’han d’adreçar a l’entitat escollida per fer-hi la preinscripció de l’infant. L’entitat organitzadora els reservarà la plaça en l’activitat escollida i els lliurarà el formulari de sol·licitud (que és alhora el comprovant de preinscripció), en què es detalla tota la documentació que cal presentar juntament amb la sol·licitud. Posteriorment, tota la documentació s’haurà de presentar als punts unitaris de sol·licitud d’ajuts econòmics del 7 al 18 de maig, de 12.30 a 20h. En el cas de Nou Barris, aquest punt és a l´Oficina d´Atenció al Ciutadà de la Seu del Districte, al c/Dr. Pi i Molist, 133.

Per a més informació, consulteu el següent web: www.bcn.cat/vacances

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies